Mijn styling items voor sfeerfoto’s

16 mei 2016

Op Instagram en weblogs kom ik soms de mooiste foto’s van anderen tegen, zowel van het interieur als producten. Ik kan daar best een beetje jaloers op zijn! Kon ik dat maar zo mooi… *zucht* Sinds ik mijn Canon EOS 300D heb gaat fotograferen echter wel iets beter en gebruik ik enkele styling items voor sfeerfoto’s. Mijn favorieten in een overzicht!

Styling items 2

Zwart, wit en kraft

Hoewel ik erg blij kan worden van kleuren, vind ik neutrale kleuren net zo geweldig. Voor mijn werkplek is het juist beter doordat het rustig is. Daarom vind ik de bovenstaande items geweldig om mee te werken tijdens het fotograferen. Vaak in z’n geheel, maar de dennenappel, het katje en het klembord wil ik ook nog wel eens apart gebruiken.

Styling items 3

Kleur!

Natuurlijk houd ik ook gewoon van kleur, dus ook dit gebruik ik wel bij sfeerfoto’s. Zo pak ik de nep bloemen op bovenstaande foto er snel bij. Het is simpel, maar wel elegant en het maakt het plaatje vaak compleet. Net als de cactussen die op de eerste foto te zien zijn. Ik ben er echt verliefd op geworden! Het mandje zou ik ook wel eens willen gebruiken, maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dit het beste kan gebruiken en positioneren… tips zijn welkom ;)

Styling items

Bij het maken van foto’s probeer ik erop te letten dat ik niet te vaak dezelfde styling items gebruik. Ik pak er ook nog vintage spullen bij om wat variatie aan te brengen, maar ik kom toch vaak terug op bovengenoemde items. Ik zou eventueel wel meer variatie willen, maar ik weet niet zo goed wat ik verder nog aan de collectie kan toevoegen. Momenteel zijn alle styling items ook aanwezig als decoratie in mijn werkkamer, dus misschien ligt het daaraan?

Welke styling items gebruik jij voor sfeerfoto’s? En hoe zorg je voor variatie?