Snailmail Magazine #2

Snailmail Magazine #2

Het is al een hele tijd geleden dat Ankepanke begon met het Snailmail Magazine. Nu is het tweede magazine eindelijk uit en hij is dit keer dikker. En natuurlijk gewoon zwart/wit, helemaal getekend door een aantal ontwerpers. Dit keer ook met strakke vormgeving.

Snailmail Magazine #2

De inhoudsopgave, met verschillende thema’s. Erg handig, hoewel ik liever een numerieke inhoudsopgave. In dit geval heb ik er niet echt naar gekeken omdat ik het zelf wilde ontdekken!

Snailmail Magazine #2

Het eerste gedeelte is voor inspiratie rondom snailmail. En dat heb ik zeker gekregen!

Snailmail Magazine #2

‘Het is onmogelijk om echt origineel te zijn, alles is al een keer gedaan.’ En dat is ook zo. Soms probeer ik wel aan iets te denken dat echt origineel is, maar uiteindelijk blijkt het al in verschillende vormen op de markt te zijn. Of eventueel vormen die bij verschillende andere dingen vandaan komen. Een eigen draai is gelukkig wel mogelijk (en maakt dat het ook niet weer origineel? ;).

Snailmail Magazine #2

Enveloppen! Ik vind het super leuk deze te versieren. Het tekenen doe ik al vrij lang, maar vensters en de adressen op verschillende manieren weergeven zijn erg leuk. Misschien ook maar eens doen!

Snailmail Magazine #2

Een aantal objecten die je vrij kunt overtrekken voor bijvoorbeeld een envelop. Op naar het volgende gedeelte: ‘tutorials’.

Snailmail Magazine #2

Buiten tutorials van Anke zelf, staan er ook een paar van anderen in. Eerlijk gezegd snapte ik er twee niet goed que instructies, zoals de linkse. Is dat vreemd?

Snailmail Magazine #2

Yay, een mini-boekje! Ik wist nooit hoe je dat moest vouwen, maar nu ga ik het binnenkort eens proberen. Eerst een thema snailmail afmaken overigens. Op naar de handige tips, daar passen pijlen zeker wel bij.

Snailmail Magazine #2

Op zoek naar leuke blogs (of webwinkels) over snailmail? Deze bladzijde geeft je heel wat handige tips. En snailmail is misschien vrij, maar het is toch wel zo leuk om je aan een aantal ‘regeltjes’ te houden zodat het voor iedereen leuk is. Het derde punt vind ik vooral erg bruikbaar omdat ik wel eens zinnen heb in brieven die ik niet zo goed kan ontcijferen. En voldoende frankeren scheelt geld!

Snailmail Magazine #2

Ik houd van lettertypes! En dit zijn zeker een aantal goede tips, bijvoorbeeld het jaartaal, ‘report’ en ‘impact label’. Downloaden maar! En je kunt alle lettertypes gebruiken die je maar wilt, omdat het voor persoonlijk gebruik is.

Snailmail Magazine #2

Dit kan altijd handig van pas komen…!

Snailmail Magazine #2

Ik ben een beetje verliefd op dit tabblad vanwege de cover. Wat een leuke letters! Mag ik die ook als freebie beschouwen, Anke?

Snailmail Magazine #2

Handig postpapier en leuke dingetjes om te gebruiken bij je snailmail. Oh ja, vergeet niet te kopiëren… als je het uit het magazine knipt is het 1. zonde en 2. niet opnieuw te gebruiken!

3 gedachten over “Snailmail Magazine #2”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven