Slak met posttassen

Snailmail van Ankepanke & Mouseblossom

Fotografie door Mouseblossom & illustratie door Ankepanke

Aangenaam, ik ben slak. En ik draag posttassen op mijn rug. Daarom noemt men mij ook wel ‘snailmail’. Iedere dag bezorg ik post bij de mensen thuis. Behalve op zondag, want dan moet ik even tot rust komen. Volgend jaar krijg ik trouwens een extra dag vrij, dan heb ik welgeteld twee dagen weekend. Maar hé, dat is nog niet zover.

Vandaag is het donderdag. Ik heb vrij gekregen van de baas om mensen toe te spreken. Of eigenlijk mijn verhaal over de post te vertellen. Dus hier ben ik dan. Met mijn verhaal over de post. Ik had een hele presentatie voorbereid, maar op het laatste moment bedacht ik me dat post een beetje ouderwets is. Dat is niet verkeerd bedoeld, want ik ben blij dat er brieven en pakketjes worden gestuurd naar anderen. En de glimlach op het gezicht van de mensen die de post op hun deurmatten krijgen, maakt mijn werk de moeite waard. Behalve van rekeningen natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

In ieder geval, waar was ik gebleven? Oh ja, ik had een presentatie voorbereid. In het online programma ‘Prezi’, ken je dat al? Nee? Ach nou ja, ik denk dat Anouk hier binnenkort wel eens over wil schrijven. Ik zal het haar eens vragen. In ieder geval, dit was een luxe en moderne vertoning. En ik vond dat niet echt bij mijn praatje passen. Daarom sta ik nu hier, zonder projectie achter mij, gewoon te vertellen. De onderwerpen heb ik natuurlijk wel eventjes opgeschreven op use’m notitiekaartjes zodat ik niets vergeet. En ja, dit is zeker een onderdeel van mijn speech.

De laatste tijd komen er veel klachten binnen bij PostNL. En dat begrijp ik. Om eerlijk te zijn, weet ik ook niet zo goed waarom de kosten weer omhoog gaan. De tweede keer in een jaar tijd. Ja, oké, het bedrijf loopt niet al te best… maar ja, ze hebben ook al veel collega’s ontslagen én daarbij wordt er naar mijn idee wel meer post verstuurd. E-mail vervangt niet alles in ons digitale tijdperk. In ieder geval, ik hoop niet dat ik per augustus minder volle tassen heb. Dan kan ik namelijk minder mensen blij maken en dat is juist waar ik zo van geniet.

Waarom er op maandag, woensdag en vrijdag minder post komt? Tja, ook dat moet je eigenlijk niet aan mij vragen. Ik bezorg de post alleen trouw, iedere dag opnieuw. Ik weet het natuurlijk wel en ik merk het ook aan mijn werkuren op die dagen. Maar op de overigens dagen ben ik wel de hele dag bezig. Volgens mijn baas gaat het vooral om de zakelijke poststukken. Ik denk dat het hierbij gaat om rekeningen en dergelijke. Als je een bestelling hebt geplaatst bij een webwinkel, zou hij dus gewoon de volgende dag moeten aankomen (indien op tijd gepost uiteraard). Helaas blijkt hier veel in mis te gaan. Maar weet je, dit is eigenlijk buiten mijn schuld om. En die van mijn collega’s die ook de post bezorgen. Wij halen het op bij ons depot en zorgen dat het heelhuids aankomt bij de ontvanger. Het proces tussen het op de bus doen en ophalen van het depot gaat aan ons voorbij. Hoe graag ik de antwoorden ook paraat zou hebben.

Goed, ik heb geloof ik mijn zegje nu wel gedaan. En voor dit kwartiertje kreeg ik dus een hele dag vrij van mijn baas. Dus, mensen uit mijn buurt, sorry dat er vandaag geen post bij jullie belandt, maar morgen ben ik hopelijk weer!

1 gedachte over “Slak met posttassen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven