Schrijfschriftje van Flow

Flow schrijfschriftje

Ik houd van schrijven! Dat moge toch wel duidelijk zijn intussen. Typen of op papier maakt niet zoveel verschil, behalve als het gaat om aan elkaar te schrijven. In de Flow zat een tijd geleden (welke editie weet ik niet meer) een schrijfschriftje. En die heb ik nu maar eens in gebruik genomen! Even zien hoe het zou gaan…

Flow schrijfschriftje 1

Een introductie in het schriftje van de makers van Flow en vervolgens worden de regels van het aan elkaar schrijven uitgelegd met de volgende tekens: =, | en //. Allemaal heel logisch, maar dan moet je het nog uitvoeren (net zoals vroeger op de basisschool).

Flow schrijfschriftje 2

De eerste pagina was helemaal blank, dus ik besloot zelf maar een berichtje te schrijven over aan elkaar schrijven. Een beetje cliché, niet waar? Anyway, ik denk dat me nog redelijk goed afgaat. Misschien komt dat ook doordat ik het afgelopen schooljaar stage heb gelopen op een basisschool… het zou me niets verbazen! Oh ja… dit heb ik rustig geschreven. In de snelheid schrijf ik de ‘f’ meestal met het onderste lusje naar achter en door het stokje heen. Stout, hè?

Flow schrijfschriftje 3

De regels in dit boekje zijn vrij klein. Dat is best lastig als je normaal toch wel iets groter schrijft, maar ik heb het geprobeerd. Ik vind het voorbeeld wel misleidend: de hoofdletter is niet aan elkaar geschreven namelijk. Ik heb dit wel gedaan. Naarmate ik meer woorden op schrijf, ga ik sneller schrijven. Dit maakt het volgens mij iets slordiger, maar het lukt wel tussen de lijntjes. Yay! Ik schrijf alleen niet echt scheef voor mijn gevoel…

Flow schrijfschriftje 4

De bekende Engelse zin mét alle letters van het alfabet erin. Zoals je kunt zien, vind ik de ‘x’ erg lastig. Ik vergeet hem iedere keer! Overigens gaat de rest wel goed. Met vulpen schrijven in dit boekje vond ik niet zo’n strak plan uiteindelijk, dus ben ik over gegaan op balpen. En het lukte me niet zo klein te schrijven zodat de gehele zin op één regel paste. Maar… ik vond dat ik het toch redelijk goed heb gedaan!

Schrijf jij nog wel eens aan elkaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven