Puzzel ponser van CoolGifts.com

dec 4, 2015

Puzzelen! Ik heb periodes waarin ik het enorm leuk vind om te puzzelen, zowel op papier als met een echte. Dus toen ik aangeboden kreeg om gadgets te testen en er een puzzel ponser tussen stond… wist ik wel wat ik wilde! Je eigen puzzels maken, dát leek mij wel leuk…

Puzzel ponser CoolGift 2

Puzzel ponser

De ponser is gewoon van plastic en heeft basiskleuren. Het apparaat zelf is dus eigenlijk niet heel bijzonder, maar dat is geen ramp. Het gaat immers om wat je ermee kunt doen en wat eruit komt! Omdat de instructies die erbij zitten alleen in het Duits en Frans worden geleverd, moest ik het zelf maar uitzoeken. Dit bleek uiteindelijk niet heel moeilijk te zijn, gelukkig!

Puzzel ponser CoolGift 3

Papier

Het papier dat erbij wordt geleverd om afbeeldingen op te plakken en er puzzels van de te maken, gewoon op A6 papier. De laag waar geplakt moet worden, is er gemakkelijk af te halen. Wanneer je eenmaal iets hebt geplakt, moet het er goed op zitten want het is er niet meer af te halen. Dit is voor het plakken op zich lastig, maar wel positief voor de puzzel: met het ponser gaat het papier dat je erop plakt niet stuk. Het papier is overigens niet enorm stevig, ik weet niet eens of je het wel papier kunt noemen. Het zijn zachte kussentjes waardoor buigen helaas gemakkelijk gaat…

Puzzel ponser CoolGift 4

Ponsen

Wanneer je jouw plaatje erop hebt, kun je gaan ponsen! Ik heb een foto van mijn vriend en mezelf gebruikt. Er is maar één vorm mogelijk met de ponser, dus ik dacht: dan ga ik zelf vanuit verschillende hoeken werken. Dit gaat echter niet altijd goed doordat het groene stukje dat omhoog staat (links naast de gele ponser) in de weg zit wanneer er iets uit steekt. Voor het ponsen zelf moet je ook wel iets van moeite doen, want het gaat niet zomaar. Er is aardig wat druk nodig om er een puzzelstukje uit te krijgen.

Puzzel ponser CoolGift 5

Resultaat

Yay! Allerlei puzzelstukjes. Je moet het opvangbakje onder de ponser regelmatig legen gezien de dikte van het papier: na een stuk of vijf keer ponsen komen ze anders vast te zitten en da’s natuurlijk zonde. Het is wel duidelijk dat het geponst is door wat rafelige randjes, maar hij snijdt het prima door. Je hoeft er na de tijd niet nog iets af te halen omdat het aan elkaar blijft kleven, dus dat is erg prettig! Ik heb zo nu en dan van richting gewisseld indien dit mogelijk was met de ponser zodat ik verschillende stukjes zou hebben.

Puzzel ponser CoolGift 6

Helaas kun je dit eigenlijk beter niet doen, zo blijkt uit bovenstaande foto. Er passen twee stukjes niet goed in én er zijn open dingetjes ontstaan doordat de ponsvorm niet vierkant is. Omdat ik heb gedraaid zonder hier over na te denken, ging het hierdoor op de helft fout. Oeps! Ik zie nu ook pas dat er een puzzelstukje niet goed ligt. Het puzzelen met het bijgeleverde papier is trouwens ook niet super. Het lukt wel, maar karton blijft fijner. Ander papier is overigens wel mogelijk: ik heb een kaart geprobeerd om te toveren tot puzzel. Het gaat enkel iets lastiger, want het was 300 grams. Hierbij zijn de randen echter wel mooier.

Kortom: het is leuk om eens met de puzzel ponser aan de slag te gaan, maar het apparaat heeft wat beperkingen. Het bijgeleverde papier is niet heel fijn, maar om mee te beginnen is het prima. Als ik de ponser zelf zou moeten aanschaffen, zou ik het alleen doen als ik er echt een doel voor had!

De puzzel ponser is verkrijgbaar bij CoolGift voor €19,95.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

1 Reactie

  1. Dit had ik een paar jaar eerder nodig gehad! Maar zeker wel een leuk idee om persoonlijke cadeaus te maken of te geven!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *