Postcrossing: tot nu toe

Het concept Postcrossing ken ik eigenlijk al maanden. Kaarten versturen en ontvangen over de hele wereld. Toch waagde ik me er niet aan, ondanks het feit dat ik een liefhebber ben van kaarten en eigenlijk alle post. Toch ging ik een maand geleden over stag. Ik melde me aan bij de website en verstuurde gelijk mijn eerste postkaarten. Natuurlijk is het even wachten, maar als je een mailtje krijgt met daarin dat je kaartje is aangekomen of dat er ineens een ansichtkaart op de deurmat ligt, is dat toch wel erg leuk.

Postcrossing

De bovenstaande kaarten heb ik al verstuurd. Deze komen allen uit mijn eigen assortiment. De kleine kaartjes stuurde ik als eerste. Een vrolijke en een Hollandse. Op de grote kaarten had ik iets meer ruimte om te schrijven. Natuurlijk is zo’n kaart vrij snel vol. Ik dacht eerst: tja, maar wat schrijf je een onbekende? Dat wist ik dus niet. Maar als je eenmaal aan het schrijven ben, uiteraard in het Engels, dan is het kaartje ook zo vol. Alle kaarten zijn volgens mij al aangekomen, dus binnenkort weer nieuwe versturen. Wat ik ook leuk vind, is dat mensen een klein berichtje als reactie op je tekst of kaart terug kunnen sturen via de website als ze het kaartje registreren.

Postcrossing2

Deze kaarten heb ik tot nu toe ontvangen. Vooral de kitten is mijn favoriet, echt enorm lief. Toen ik de eerste van Knott’s ontving, vroeg ik me eerst af waar hij überhaupt vandaan kwam. Ik moet even denken en toen dacht ik aan Postcrossing. Het is natuurlijk iedere keer weer een verrassing uit welk land je kaartje komt, wat erop staat en meer. Leuk om te doen, zeker ook omdat je niet weet wanneer hij aan zal komen. Hij ligt zomaar ineens op de bus. Ik verwacht nog één kaartje, dus die wacht ik eventjes af voordat ik zelf nieuwe ga versturen.

Postcrossing is zeker aan te raden voor iedereen die van post houdt. En ben je nog op zoek naar een leuk kaartje? Bij Hollandsche Daemes verkoop ik er een paar, ik kan het kaartje zelfs gelijk voor je versturen als je dit wilt!

6 gedachten over “Postcrossing: tot nu toe”

  1. Dat is leuk! Ik kende het concept helemaal niet, maar ik heb me meteen aangemeld :) Eens kijken of ik deze week nog mijn eerste kaartje(s) kan gaan versturen…
    Oh, en wat is jouw gebruikersnaam? Kan ik jou ook een direct swap sturen, haha, heb ik net uitgevonden! :P

    1. Oh ja, gevonden :) Nu moet ik blijkbaar eerst wachten tot mijn eerste kaartje is aangekomen in Duitsland voor ik jou iets mag gaan sturen… ach ja, misschien maar goed ook :P Kan ik niet meteen gaan spammen!

    2. Ehm, dat moest ik aanvinken :P Dan kan ik jou dus vragen of ik jou iets mag sturen, dus niet willekeurig volgens mij… kun je zelf een leuk iemand kiezen en die schrijven, whahaa :) Moet die wel het vakje aangevinkt hebben natuurlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven