Paint Paper Studio app

Paint Paper Studio

In mijn zoektocht naar leuke illustrators om te volgen op Instagram, kwam ik Paint Paper Studio tegen. Destijds was Olya bezig met een 30 dagen project om iedere dag een schilderijtje te maken. Ik geloof met waterverf, in een 15 seconden video. Ik vond het zo bijzonder, dat ik op haar website keek en daar… een app vond!

De app van Paint Paper Studio is bedoeld om beeldmateriaal te bewerken en te maken. Er bestaan meer van dit soort apps uiteraard, maar ik wilde het toch proberen. Ook bij deze app is het mogelijk om te kiezen uit een afbeelding uit de fotobibliotheek, een fotocamera en enkele achtergronden die in de app zelf staan. Om deze vervolgens te bewerken met teksten en doodles. De vormgeving en de inhoud verschilt natuurlijk wel, dus… wat heeft Paint Paper Studio?

Paint Paper Studio 1

De achtergronden die standaard in de app staan, zijn hierboven weergegeven. ‘Solid’ staat voor verschillende egale kleuren, ‘ombre’ bestaat voor een textuur in één kleur en ‘pattern’ voor mooie patronen. Ik denk dat de patronen mijn favoriet zijn, maar ook de texturen vind ik erg mooi. Daarom heb ik ze beiden geprobeerd!

Paint Paper Studio 2

In de Paint Paper Studio app is het mogelijk om woorden en doodles op de achtergrond te plaatsen in verschillende categorieën en kleuren, bovendien kun je ervoor kiezen om ze transparant te maken. Anders bij deze app is echter dat het niet mogelijk is om zelfbedachte teksten te plaatsen. Dat vind ik eigenlijk best jammer! Maar de mogelijkheden die er zijn, zijn wel mooi.

 

Paint Paper Studio 3

Een aantal van de woorden en doodles die beschikbaar zijn in de app. Er staan echter ook veel in grijs (het grotendeel eigenlijk), omdat deze alleen beschikbaar zijn in de betaalde app. Helaas is er zo weinig beschikbaar in de gratis versie, dat ik niet de neiging heb om de Paint Paper Studio app aan te schaffen. Zeker niet vanwege de teksten die niet zelf zijn in te voeren.

Paint Paper Studio 4

En… het resultaat! Het is een leuke app om eens mee te knutselen, maar ik zou andere gratis apps boven deze waarderen. Niet vanwege de kwaliteit of soort ontwerpen, maar wel vanwege de kwantiteit. Meer mogelijkheden zorgt namelijk voor meer variatie!

De Paint Paper Shop app is verkrijgbaar in de App Store

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven