OS2014 illustraties van Blond A’dam

8 maart 2014

Blond Amsterdam OS2014

Een tijdje geleden kwamen onze ‘helden’, want als Nederlanders meedoen aan sport is het ineens ‘wij’, terug in Nederland na de Olympische Spelen. Ik kijk er nooit naar, maar toch wist ik iedere keer dat bijna alleen maar Nederlandsers medailles op het gebied van schaatsen naar binnen hebben gesleept. Hoe? Simpel: de illustraties van Blond Amsterdam!

Blond Amsterdam OS2014a

Blond Amsterdam heeft een eigen kenmerkende stijl, dat sowieso. ‘Losse’, maar ook duidelijk illustraties. Erg leuk! ook vind ik het gewoon origineel, de manier waarop zij inspelen op de actualiteit. Zo blijft creatief Nederland ook op de hoogte van gebeurtenissen! Bovenstaand enkele verschillende sporten die Nederland uit zou gaan voeren in Sochi.

Blond Amsterdam OS2014b

Nederland heeft uiteindelijk 8 keer goud, 7 keer zilver en 9 keer brons gescoord. Of eigenlijk hebben de sporters die namens Nederland in Sochi stonden dit gedaan. Dus eigenlijk zou er ‘gefeliciteerd’ moeten staan naar mijn mening in plaats van ‘bedankt’. Ik ben benieuwd of ze het WK dan ook gaan illustreren!