Naailes bij Atelier-Sneek

Op social media liet ik jullie laatst al weten dat ik op naailes bij mijn moeder (Atelier-Sneek) zit. Intussen heb ik de vierde les achter de rug en ik kan al kleine hoesjes én kussens maken. Mijn eerste officiële project was het maken van mijn eigen speldenkussen!

Eind september ben ik samen met mijn moeder naar het Stoffenspektakel in Leeuwarden geweest. Zij wilde er sowieso heen, maar ik moest nog wat basisbenodigdheden hebben om aan de slag te kunnen, dus gingen we samen. Volgens mij heb ik nog meer geshopt dan zij, terwijl het haar passie is! In ieder geval, deze materialen komen nog niet allemaal in dit blog voor, want ik had ze nog niet toen ik het kussentje maakte. Ik heb mijn eigen oude kleding, namelijk een spijkerbroek en bijpassende blouse die ik niet meer droeg, gebruikt als materiaal. De vulling en spelden zijn wel van mij!

Naailes bij Atelier-Sneek 2

De eerste stap was om twee lapjes van een gelijke maat te knippen. Eén uit de spijkerbroek en één uit de blouse. Ik heb hem vierkant gemaakt, namelijk 15 x 15 cm. Dit heb ik gedaan met een hoekliniaal van mijn moeder. Vervolgens heb ik de lapjes geknipt en de “goede” kanten tegen elkaar aan gelegd en op één centimeter van iedere kant de stof tegen elkaar aan elkaar vast genaaid. Op één klein stukje na, want de vulling moest er nog in!

Naailes bij Atelier-Sneek 3

Een halve week later kon ik de vulling in de stof doen, want ik moest dit nog kopen. Vervolgens kon ik het gat dichtmaken met de slipsteek, zoals het heet als ik het me goed herinner. Hier heb ik helaas geen foto van, want ik heb het even tussendoor gedaan. Nu kunnen de spelden en naalden erin.Ik vind het kussentjes enorm goed gelukt en ik ben er erg blij mee!

Naailes bij Atelier-Sneek 4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven