Mozaïeken met foam clay op MDF vorm

feb 24, 2017

Als je aan een feestje denkt, denk je aan confetti. Dit is precies wat Confetti op Tafel voor staat: het moet een feestje zijn om te knutselen! Ik kreeg een feestelijk pakketje thuisgestuurd met mozaïek steentjes, witte foam clay en een MDF hart met waxinelichthouder. De webwinkel is eigenlijk op kinderen gericht, maar ik heb zelf ook nog nooit met mozaïek en foam clay gewerkt en ik wilde het wel eens proberen… aan de slag dus! Mozaïeken met foam clay op een MDF vorm: ik ben benieuwd.

Mozaïeken met foam clay op MDF vorm

Confetti op Tafel

Allereerst een klein stukje over de webwinkel Confetti op Tafel. Annie wil kinderen en hun ouders graag enthousiasmeren om buiten schooltijd te knutselen. Het moet als het ware een feestje zijn om creatief bezig te zijn! Daarom verkoopt ze niet alleen allerlei knutselmaterialen, zoals mozaïek en foam clay, maar geeft ze ook workshops en organiseert ze kinderfeestjes. Een feestje (op tafel) dus!

Mozaïeken met foam clay op MDF vorm

Mozaïeken met foam clay

Omdat ik nog nooit met mozaïek en foam clay heb gewerkt, heeft Annie me een pakketje toegestuurd om een waxinelichthouder in de vorm van een hart te maken. Normaal gesproken zou ik met decoupage aan de slag gaan op een MDF vorm of eventueel masking tape erbij pakken, maar dit keer dus iets anders!

Mozaïeken met foam clay op MDF vorm

Allereerst heb ik alle steentjes op een bepaalde manier op de vorm neer gelegd. Bij het neerleggen van de steentjes merkte ik wel dat er enorm veel kleuren door elkaar zitten. Ik kon niet echt een patroontje maken of mijn favoriete kleuren gebruiken, want daarvoor waren er te weinig steentjes. Als ik zelf had mogen kiezen, had ik dus voor andere kleuren gegaan. Toen ik tevreden was met hoe de steentjes lagen (dit is nog best een – leuke! – uitdaging), kon ik starten met plakken. Annie had op een begeleidende kaart aangegeven dat ik eerst alle mozaïekstenen moest plakken met hobbylijm. In mijn geval werd dit mod podge, want dit is sterk en droogt lekker snel. Echt mozaïeken met foam clay is het dus niet, maar het komt aardig in de buurt!

Mozaïeken met foam clay op MDF vorm

Na het plakken van de mozaïek stenen moest ik even wachten tot de lijm droog was. Vervolgens was het een kwestie van het foam clay om tussen de steentjes te doen, maar ook bij de randen. Dit is best gemakkelijk, want het foam clay werkt erg prettig. Ik vind het wel apart materiaal… het lijkt net piepschuim, maar dan in een vorm die je kunt kneden. Het plakt uit zichzelf en is enorm flexibel, maar het blijft nergens aan kleven. Ook ruikt het best lekker, gek genoeg! Ik denk dat het aanbrengen van de foam clay me wel het meeste werk koste, maar ik vond het leuk om te doen. Ik ben eigenlijk best trots op mijn werkje!

Mozaïeken met foam clay op MDF vorm

Conclusie

Mozaïeken met foam clay mag dan een tussenstap van lijmen hebben, maar het resultaat is nét echt. Hoewel het een tijdrovend klusje is, is het absoluut niet moeilijk. Door de verschillende kleuren van de steentjes en het bijna “grappige” materiaal is het voor kinderen leuk om hiermee aan de slag te gaan. Volgens mij kun je met foam clay ook MDF vormen versieren bijvoorbeeld. Erg leuk! Confetti op Tafel heeft dit knutselpakketje in ieder geval goed samengesteld.

Alle knutselmaterialen uit de blogpost zijn vanaf €1,95 verkrijgbaar bij Confetti op Tafel!

Deze review bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door Brabantia. Lees mijn disclaimer met betrekking tot deze blogposts.

2 Reacties

  1. Wat een onwijs leuk idee! Ik had nog nooit van dit materiaal gehoord, maar het resultaat is echt prachtig.

    Antwoord
  2. Wat een grappig spul die foam clay! Het ziet er inderdaad uit als piepschuim bolletjes :D

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *