Moleskine, het legendarische notitieboek

20 februari 2013

Klik hier als je de video niet kunt bekijken. Vergeet je niet de abonneren op mijn kanaal zodat je op de hoogte blijft van nieuwe video’s.

Notitie: het was eind januari toen ik dit filmpje op nam, vandaar ‘een paar dagen’. Zoals ik in de video al zei, heb ik een aantal foto’s genomen alvorens überhaupt de video in gedachten te hebben gehad. Persoonlijk vind ik dat zowel de foto’s als de video niet ervaren hoe de Moleskine werkelijk is. Natuurlijk schrijf ik er niet in op het moment dat ik het beeld vast heb gelegd, maar ook dan had je niet kunnen ervaren hoe fijn het notitieboekje schrijft. Het voelt namelijk werkelijk alsof ik pagina na pagina vol zou kunnen schrijven zonder enige last van een stijve pols te ondervinden.

Het boekje in z’n geheel, de voorkant met het elastiek eromheen zodat alle bladzijdes bij elkaar blijven. Erg handig!

De binnenkant van het boekje met de naam van het merk erin, op de volgende bladzijde beginnen de gelinieerde blaadjes.

Hier heb ik met balpen in de Moleskine geschreven. Ik weet nog niet hoe het met fineliner, potlood, vulpen o.i.d. schrijft, maar een gewone balpen lijkt me het fijnste schrijven.

Een stukje van lege bladzijden. De afstand tussen lijntjes is smaller dan in een normaal notitieboekje naar mijn idee, maar dit stoort me helemaal niet. Je ziet hier ook dat het boekje redelijk plat blijft, schrijven is hierdoor gemakkelijker.

Een stukje van de achterkant van het notitieboekje met de naam van het merk erop.

De Moleskine is in verschillende maten en soort verkrijgbaar. Het notitieboekje dat ik in deze blogpost behandel, is een ‘Ruled Notebook Large Hardcover‘ voor €14,95.