Moleskine, het legendarische notitieboek

Klik hier voor de video. Zoals ik in de video al zei, heb ik een aantal foto’s genomen alvorens überhaupt de video in gedachten te hebben gehad. Persoonlijk vind ik dat zowel de foto’s als de video niet ervaren hoe de Moleskine werkelijk is. Natuurlijk schrijf ik er niet in op het moment dat ik het beeld vast heb gelegd, maar ook dan had je niet kunnen ervaren hoe fijn het notitieboekje schrijft. Het voelt namelijk werkelijk alsof ik pagina na pagina vol zou kunnen schrijven zonder enige last van een stijve pols te ondervinden.

Het boekje in z’n geheel, de voorkant met het elastiek eromheen zodat alle bladzijdes bij elkaar blijven. Erg handig!

De binnenkant van het boekje met de naam van het merk erin, op de volgende bladzijde beginnen de gelinieerde blaadjes.

Hier heb ik met balpen in de Moleskine geschreven. Ik weet nog niet hoe het met fineliner, potlood, vulpen o.i.d. schrijft, maar een gewone balpen lijkt me het fijnste schrijven.

Een stukje van lege bladzijden. De afstand tussen lijntjes is smaller dan in een normaal notitieboekje naar mijn idee, maar dit stoort me helemaal niet. Je ziet hier ook dat het boekje redelijk plat blijft, schrijven is hierdoor gemakkelijker.

Een stukje van de achterkant van het notitieboekje met de naam van het merk erop.

De Moleskine is in verschillende maten en soort verkrijgbaar. Het notitieboekje dat ik in deze blogpost behandel, is een ‘Ruled Notebook Large Hardcover‘ voor €14,95.

4 gedachten over “Moleskine, het legendarische notitieboek”

  1. Ik zal niet zo snel een moleskine kopen, mij te duur! Vooral omdat ik vrij snel een boekje er doorheen kan werken. Ik heb pas een nieuw boekje bij paperchase gekocht die vrij overeen komt met de kwaliteit van moleskine papier, dus dat is wel fijn. :)

  2. Ik vind het voor een notitieboek ook te prijzig en qua uiterlijk te saai, maar ben wel helemaal verliefd op de Moleskine BookJournal… lijkt me handig en leuk om daarin bij te houden welke boeken ik gelezen heb, dus die staat zeker op mijn wishlist.

  3. Tip: Op bepaalde momenten gaan jouw ogen van hot naar her en voel ik mij als kijker niet serieus genomen. Kijk wat vaker in de camera, je vertelt iets aan de kijker, niet aan het raam, plafond of laminaat.

  4. Ik heb heel decadent een Moleskine Bookjournal EN een Moleskine Notebook. Ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik die belachelijk hoge prijs voor een notitieboek heb neergelegd. (En de Bookjournal had ik voor mijn verjaardag gekregen). Het schrijft gewoon lekkerder….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven