Maak jouw eigen mini poster (om in te lijsten)!

sep 6, 2016

Ken jij ze al? Mini posters, ook wel prints genoemd, om in huis op te hangen? Er worden tegenwoordig veel freebies bij bloggers aangeboden om zelf zo’n poster te kunnen printen. Ik deel dergelijke printables ook via mijn blog! Zo vrolijk jij jouw muren zonder veel moeite op. Heb je nou toch liever een zelfgemaakte creatie aan de muur? In dit blog laat ik je zien hoe jij jouw eigen mini poster (in lijst) kunt maken!

Maak jouw eigen mini poster (in lijst) 2

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst A4 papier. Ik heb speciaal aquarel papier gebruikt, want ik heb waterverf gebruikt om de achtergrond van de mini poster te maken. En om te verven, heb ik een kwast en water gepakt. Daarbij heb ik een zwarte dry marker gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor een permanent marker. Als jij jouw mini poster in wilt lijsten, is het handig om een lijst beschikbaar te hebben.

Maak jouw eigen mini poster (in lijst) 3

DIY mini poster

Aan de slag! De eerste stap is om te bedenken wat voor mini poster je wilt gaan maken. Op basis hiervan kies je namelijk jouw kleuren om mee te verven. Ik koos voor een vrolijk thema, dus heb ik warme kleuren gebruikt bij het verven: roze, oranje en geel. Je kunt het gehele blad verven, maar ik heb expres wat wit gelaten om het niet alleen vrolijk, maar ook licht te houden. Bij het verven is het ook handig om rekening te houden met vormen. Ik heb meerdere vlakken met strepen onder elkaar gemaakt in één richting vooral zowel overzicht als een beetje chaos.

Maak jouw eigen mini poster (in lijst) 4

Wanneer je jouw papier heb geverfd, moet het eerst even drogen. Pak wat drinken, ga lunchen en kijk een aflevering van jouw favoriete serie! Vervolgens kun je met een dry of permanent marker jouw quote op het papier aanbrengen. Ik heb dit eerst lichtjes met potlood geschetst vanwege compositie en indeling. Daarna heb ik het overgetrokken met stift en de potloodresten gegumd. Als je wilt, kun je natuurlijk ook gewoon gelijk aan de slag gaan met de marker.

Maak jouw eigen mini poster (in lijst) 5

Ophangen

Na het vormgeven van de quote is het tijd om jouw mini poster een plek in huis te geven! Hiervoor heb je meerdere mogelijkheden. Ik heb voor inlijsten gekozen, maar je kunt ook kiezen voor touw, masking tape of eventueel een klembord. Het is maar net wat je zelf wilt en wat mooi bij jouw mini poster past! Veel DIY plezier!

Maak jouw eigen mini poster (in lijst) 6

Maak jouw eigen mini poster (in lijst) 7

Wat voor mini poster heb jij gemaakt?

2 Reacties

  1. Superleuk idee! Het ziet er ook wel heel professioneel uit.
    Ik ben bezig met mijn dochtertje om een mandala in te kleuren, om als miniposter op te hangen. Bijna net zo mooi :-)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *