Met Marjet: typografie en handlettering

Het tekenen van letters, oftewel handlettering, is al tijden een begrip onder creatievelingen. Sierlijk schrijven, ook wel kalligrafie genoemd, is ook niet geheel onbekend. In beiden ben ik absoluut geen expert, ook al vind ik het wel leuk om te doen. Met Marjet is dit wel. Ze heeft twee boeken (‘Letters!’) geschreven en verkoopt producten rondom typegrafie en handlettering in haar webwinkel.

Met Marjet

Marjet, 25 jaar, had vroeger een kist met allerlei uitgeknipte letters en kleurtjes onder haar bed. Ze won iedere kleurwedstrijd waar ze aan mee deed. Vele jaren later deed ze twee opleidingen rondom vormgeving en typografie waardoor Marjet nu ruime ervaring heeft. Ze heeft een specialistische ontwerp studio waarin ze veel bezig is met typografie, handlettering, art direction, stationery design, artwork en branding design. Ik leerde Marjet voornamelijk kennen door haar quotes op Instagram op het gebied van handlettering en kalligrafie.

Met Marjet

Letters!

Als je mij vraagt waar het bij Studio Met Marjet om draait, is het toch wel letters. Niet alleen omdat zij expert is op het gebied van handlettering en kalligrafie, maar ook omdat ze twee boeken heeft geschreven. Er is zowel een werkboek als een DIY boek. In de boeken wordt er uitleg gegeven over de onderwerpen, maar kun je ook oefenen en krijg je tips.

 

Met Marjet kalligrafie

Handlettering en kalligrafie

Rondom handlettering heb ik genoeg producten in huis (en zou ik ook naar anderen toe gaan), maar voor kalligrafie zou ik zeker Met Marjet aanraden. Ik zie de producten met regelmaat op beursen, maar ze is ook inspirerend op social media. Je vindt alles wat je nodig hebt om te kalligraferen in haar shop: kroontjespennen, punten, inkt, papier, eventuele hulp en extra’s. Als je met verf aan de slag wilt voor bijvoorbeeld handlettering is Met Marjet ook aan te raden voor Fine-tec waterverf en Ecoline. Ik heb persoonlijk nog niet met deze materialen gewerkt, maar ik zie op Instagram wel mooie creaties hiermee voorbij komen.

 

1 gedachte over “Met Marjet: typografie en handlettering”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven