Loom: de nieuwe hype!

Loom

Herinner je spaghetti nog? Waar je mooie vlechtjes mee kon maken? Er is nu iets nieuws: loom. Gewoon simpele elastiekjes. Kleine en gekleurde elastiekjes, dat dan weer wel. En wat maak je er dan van? Bijvoorbeeld een mooi armbandje. Mijn zusje was zo vrij om het voor te doen aan mij en voor jullie:

Loom 2

De eerste elastiekje doe je in een acht om je vinger. Vervolgens plaats je er nog twee normaal, waarna je de onderste over je vingers heen haalt. Het ziet er dan uit zoals op de bovenstaande foto. Hiermee ga je vervolgens mee verder. Je hebt steeds drie elastiekjes nodig en de onderste doe je over de vingers heen.

Loom 3

Hoe komt het er dan uit te zien? Zo. Wij hebben gekozen voor een vast patroontje, maar je kunt natuurlijk van alles kiezen! Wil je hem afwerken? Doe de onderste (de groene in dit geval) over je vingers heen. Vervolgens doe je een haakje aan beide kanten van het blauwe elastiekje vast. De andere kant van het haakje maak je vast aan het andere uiteinde van het armbandje. Klaar is kees!

Loom 4

Op deze foto zie je het eindresultaat. Heerlijk kleurrijk! Dit heet overigens de vissengraat, volgens mijn zusje. Er bestaan meerdere technieken.

Loom 5

Dit zijn mijn twee armbandjes. De armband die stap voor stap staat weergegeven, is niet de armband die je hier ziet. De felle is door mezelf gemaakt namelijk. De lichte is glow-in-the-dark. Deze heeft mijn zusje voor me gemaakt. Toen ik hem kreeg, had ik geen idee wat het was. De volgende dag op stage zag ik iedereen ermee rondlopen. In die week erna zag ik het overal op social media verschijnen. Een nieuwe hype was geboren! Maar stiekem toch wel erg leuk.

2 gedachten over “Loom: de nieuwe hype!”

  1. Ja ik zie ze op mijn werk ook overal, die kinderen zijn er helemaal gek van. Grappig, vroeger was ik ook redelijk creatief met bijvoorbeeld toen die scoobiedoos maar hier snap ik helemaal niets van (ik word oud). Misschien zou ik er eens rustig voor moeten gaan zitten en het dan gewoon even proberen maar dan ben ik dan weer te lui voor :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven