Leuchtturm1917: bullet journal notebook

Het systeem (de keys) van een bullet journal gebruik ik al een tijdje op mijn eigen manier in mijn agenda. Ondanks dat er verschillende items door elkaar staan, is het toch overzichtelijk… afgelopen week besloot ik echter spontaan een bullet journal te starten. En daarvoor wilde ik eigenlijk meteen een bijpassend notitieboek met stippen erin gebruiken. Na een innerlijke discussie tussen Moleskine en Leuchtturm1917, heb ik uiteindelijk een witte van het laatste merk besteld!

Leuchtturm1917 naam

Leuchtturm1917

Na mijn beslissing om een bullet journal te starten, ging ik op onderzoek uit naar een notitieboek. Van horen zeggen wist ik al dat een zogenaamd ‘dotted notebook’ het prettigst zou werken. Ik wist dat Moleskine boekje in het assortiment heeft, maar tijdens mijn onderzoek hoorde ik dus ook van Leuchtturm1917. Na foto’s en filmpjes te hebben bekeken, ben ik overstag gegaan… ik wilde wel eens iets nieuws proberen! Zowel qua inhoud als qua merk.

Wat is er zo speciaal aan een Leuchtturm1917? Het is een notitieboek gericht op het bullet journal systeem. Er zitten acht geperforeerde pagina’s achterin, maar ook een persoonlijke pagina voorin. Verder zitten er twee boekenleggers in en zit er een elastiek omheen. Achterin zit een vakje voor extra papier, stickers en dergelijk. Er worden etiketten voor archievering bij geleverd. Het meest populaire is toch wel de inhoudsopgave en de genummerde gestipte pagina’s.

Leuchtturm1917 inhoud

Bullet journal

Toen mij witte Leuchtturm1917 medium eenmaal binnen was, heb ik hem even een tijdje laten liggen. Ik wilde eerst inspiratie op doen en een lijstje maken van wat ik erin wilde hebben. Het resultaat hiervan zie je niet op de foto’s, want er komt nog een video over mijn bullet journal set-up (met flip-through) online! Ik wil het echter wel even hebben over mijn ervaring met het notitieboek tot nu toe.

Leuchtturm1917 dotted

Dotted notebook

Ik maak nu enkele dagen gebruik van mijn notitieboek met gestipte pagina’s. Ik moet eerlijk bekennen dat het inderdaad erg prettig werkt! Je zit niet vast aan lijnen, maar je hebt wel richtlijnen om te tekenen en te schrijven. Dit werkt erg prettig! Het papier voelt bovendien erg prettig aan. Ik werk voornamelijk met gekleurde Stabilo fineliners, zwarte Micron fineliners en kleurpotloden van Faber Castell. Het schrijft/tekent prettig en het drukte maar een klein beetje door (zwart althans). Potlood is gemakkelijk weg te gummen en de genummerde pagina’s zorgen voor ordening. De twee bladwijzers komen ook enorm goed van pas. Ik raad hem na een week in gebruik echt iedereen aan (voor een bullet journal)!

Bestel jouw eigen witte Leuchtturm1917 medium via Bol.com voor €17,99 (affiliate link)!

6 gedachten over “Leuchtturm1917: bullet journal notebook”

  1. Ik zit ook al een hele tijd na te denken of ik ook een Bullet Journal wil gaan nemen. Lijkt me zo handig voor al allemaal soorten lijstjes die ik maak. Maar toch houd me iets tegen. Deze Leuchtturm ziet er in ieder geval super leuk uit! Nog even over na denken en misschien ga ik dan toch over stag.

    1. Woensdag laat ik mijn bullet journal zien in een video… misschien kun je daarmee jouw beslissing maken?

  2. Way to go! Ik ben echt fan van de Leuchtturm 1917, vind het papier zo fijn. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend fijn dat je gewoon je creativiteit kwijt kunt. En als je niet creatief bent kun je dat ook, haha het is echt geweldig! Ik ben benieuwd naar je belevenissen en wens je veel plezier met je Leuchtturm!

  3. Wat een ontzettend leuk concept, zo’n bullet journal met stippen! Ik vind hem er al heel gaaf uitzien en hij klinkt ook heel fijn in gebruik. Veel journalplezier ermee :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven