Lenzen voor smartphone van HEMA

11 januari 2016

Foto’s en videos voor mijn blog maak ik met mijn iPhone 6, want helaas heb ik (nog) geen professionele camera. Bij de HEMA kwam ik laatst een ‘lenzen voor smartphone’-kit tegen. Met experimenteren in mijn achterhoofd schafte ik het setje aan. En het resultaat? Lees snel verder!

Lenzen voor smartphone

In de ‘lenzen voor smartphone’-kit van de HEMA zitten drie verschillende lenzen: een 180 graden fish eye, een macro en een 0,67 groothoeklens. Drie lenzen met accessoires voor maar €5, dat leek me helemaal niet gek!

HEMA lenzen voor smartphone 2

Bij de drie verschillende lenzen worden enkele accessoires geleverd. Allereerst een klem waarmee de lenzen op de smartphone te bevestigen zijn. Aan de bovenkant zijn de lenzen erin te “schroeven” en vervolgens zorg je dat de lens over de cameralens van de smartphone heen zit. De telefoon raakt hier niet door beschadigd, want er zit bescherming in de klem! De klem is stevig, maar wel goed te hanteren. Hij is echter wel zo groot dat het niet handig is om een lens op de telefoon te laten zitten na het fotograferen.

HEMA lenzen voor smartphone 7

Ook worden er nog dopjes en een zakje voor de lenzen bijgeleverd. Dit zijn er twee, want twee lenzen (macro en 0,67) zitten in elkaar geschroefd. Er is over dit setje nagedacht! Beschadigingen wil je natuurlijk liever niet op je lens, want dat verpest de foto’s… Nadat ik eerst had uitgevogeld hoe de lenzen erop moesten en hoe de klem werkte, pakte ik mijn telefoon en ging ik aan de slag:

Fotografie met lenzen

HEMA lenzen voor smartphone 3

Dit is een normale foto met de lens van mijn telefoon. Gewoon om het verschil te kunnen laten zien met de onderstaande foto’s! Hoewel dit eigenlijk niet echt nodig was geweest…

HEMA lenzen voor smartphone 4

Deze foto is gemaakt met de macro lens aan. Heel onduidelijk en scherp stellen wilde niet, ook niet als ik dichterbij het object kwam.

HEMA lenzen voor smartphone 5

Deze foto is gemaakt met zowel de macro als de 0,67 grootlens erop. Scherp, maar helaas wel met zwarte hoekjes doordat de lens waarschijnlijk te klein is voor mijn telefoon? Geen idee. In ieder geval, op deze foto zie je meer dan op de eerste terwijl de camera even ver van de kast af stond. Helaas staat de foto een beetje bol door de lenzen…

HEMA lenzen voor smartphone 6

En nog een laatste foto met de fish eye lens. Helaas een combinatie van bovenstaande foto’s, met de zwarte randen en het onscherpe beeld. Het bol effect is met deze lens overigens niet gek, maar toch heb ik niet veel aan de foto(‘s). Ik heb geen idee of ik iets fout doe wat betreft het opzetten van de lenzen en het maken van de foto’s, maar de kit ‘lenzen voor smartphone’ van de HEMA lijkt niet echt aan mij besteed, helaas. Erg jammer, want ik had ze graag willen gebruiken voor bijvoorbeeld blogfotografie. Gelukkig was het setje niet heel duur! Ik hoop dat de lenzen voor andere smatphones beter werkt. En als ik iets fout doe, laat het me even weten… :)

De lenzen voor smartphone zijn bij de HEMA verkrijgbaar voor €5.


Privacy Voorkeuren

Analytics

Nouk-san maakt gebruik van Google Analytics om statistieken te verzamelen. De cookies worden gebruikt om bezoeken te analyseren. De cookies verlopen na 2 jaar. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_ga, _gid, _gat

Anti-spam

Nouk-san maakt gebruik van WP-SpamShield om spam tegen te houden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de website te beveiligen en te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de sessies is afgelopen of de browser wordt afgesloten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_wpss_p_, _wpss_h_, ckon1805, JCS_INENREF, JCS_INENTIM, NCS_INENTIM, PHPSESSID, SJECT1805, random 32 hex digit

WooCommerce

Nouk-san maakt gebruik van WooCommerce om gratis downloads en freebies aan te bieden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de winkelmand te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de winkelmand leeg is. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen

woocommerce_items_in_cart, wp_woocommerce_session_ (met unieke code erachter), woocommerce_cart_hash

WordPress

Nouk-san maakt gebruik van WordPress. De cookies zorgen ervoor dat jouw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in jouw browser als je reageert, zodat je jouw gegevens niet iedere keer hoeft in te vullen. De cookies verlopen na ongeveer een jaar, maar zijn ten allen tijde via jouw eigen browser te verwijderen.

comment_author_, comment_author_email_, comment_author_url_