Legende van Cunera

Legende van Cunera

Emmy van Ruijven is al jaren een vriendin van me. We spreken elkaar soms weken, misschien wel maanden, niet… en toch is het altijd goed als we weer contact met elkaar opnemen. Afgelopen schooljaar mocht zij afstuderen op de kunstacademie. Vandaag wil ik een deel van haar werk aan jullie tonen, omdat ik trots op haar ben én ik haar illustraties erg mooi vind.

Legende van Cunera

Emmy had twee projecten tijdens haar afstuderen, namelijk een website over Ierland bestaande uit (bewegende) illustraties en teksten over dit land. Maar ook een educatief magazine over de legende van Cunera. Dit is een stukje geschiedenis van Rhenen, het plaatsje waar zij woont. Deze legende heeft veel invloed gehad in de ontstaansgeschiedenis. Ze is dus dicht bij huis gebleven, letterlijk en figuurlijk. Voor dit laatste project heeft ze ook verschillende studenten een enquête gestuurd, deze heb ik ingevuld. Leuk om het resultaat te zien!

Legende van Cunera

Nog twee pagina’s uit het magazine. Met illustraties. Volgens mij zijn ze uit lino gesneden. Dat moet een werk zijn geweest (dat weet ik nog wel van beeldende vorming op de middelbare school)! Met wat informatie en vragen om in te vullen voor degene die het lezen.

Wil je meer van Emmy bekijken? Bekijk dan haar portfolio online.

1 gedachte over “Legende van Cunera”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven