Last-minute Sinterklaas surprise (en cadeaus)

nov 28, 2016

Nog precies een week en dan is het pakjesavond! Heb jij al jouw cadeaus al in huis? Tijd om ze in te pakken, maar ook om een surprise (en/of gedicht) te maken. Een paar jaar geleden sneed mijn moeder een gat in pagina’s van een oud boek. De kaft had ze geverfd met een titel die op mijn verlanglijstje stond. Erg leuk! Zie jij het echter niet zo zitten om een boek hiervoor op te offeren? Ik maakte daarom gebruik van een decoupage vorm. Handig voor een last-minute Sinterklaas surprise, want er bestaan enorm veel vormen!

Last-minute Sinterklaas surprise

Benodigdheden

Om een last-minute Sinterklaas surprise te maken met een decoupage vorm, heb je natuurlijk zo’n sowieso nodig. Omdat dit vaak een bruine kleur heeft, is het wel leuk om het te decoreren. Je kunt dit met allerlei materialen doen. Ik heb gekozen voor acryl verf en masking tape. Simpel, maar wel leuk. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf iets bedenken! De vormen die ik heb, zijn trouwens alleen geschikt voor kleine cadeautjes en/of gedichten.

Last-minute Sinterklaas surprise

Last-minute Sinterklaas surprise

Last-minute Sinterklaas surprise

Allereerst is het mogelijk om een vorm te beschilderen. Ik heb het grote (maar eigenlijk kleine) boek van Sinterklaas hiermee gemaakt. Met iedere vorm kun je wel iets bedenken om ervan te maken. Denk er wel om dat niet alle decoupage vormen open kunnen, zoals deze boekjes. Eventueel kun je hem zelf open maken of gewoon echt als surprise gebruiken.

Last-minute Sinterklaas surprise

Wil je liever niet echt iets maken van een vorm, maar het wel decoreren? Masking tape kan dan erg leuk zijn! Het ziet er enorm feestelijk uit, vind jij ook niet? Wel iets minder als een boek, maar het zou ook als doosje kunnen functioneren. De twee boekjes die je op de foto’s ziet, kunnen trouwens in elkaar. Leuk voor een extra surprise effect (doos in doos, in doos, in doos enzovoort)!

Last-minute Sinterklaas surprise en cadeaus

Meer inspiratie?

Heb je nog wat meer inspiratie nodig voor het maken van een surprise of het inpakken van cadeaus? In de afgelopen week heb ik ook over pakjesavond geschreven op verschillende andere websites. Op Post & Papier schrijf ik bijvoorbeeld over cadeaus feestelijk inpakken, wat mogelijk is met verschillende materialen. Verder heb ik naar de boekjes nog een last-minute Sinterklaas surprise gemaakt, namelijk een camera voor Lauteropmaat. Als laatste heb ik nog een originele cadeauverpakking gemaakt van stof voor HobbyHandig (waarover dit keer geen apart blogje over verschijnt). Kortom: inspiratie genoeg!

Last-minute Sinterklaas surprise en cadeaus

Welke surprise en inpak ideeën heb jij voor Sinterklaas?

2 Reacties

  1. Grappig, ik laat op mijn blog ook het grote boek van sinterklaas zien.
    Alleen dan wel groot, gemaakt van een schoendoos.

    Antwoord
  2. Super leuk gedaan, erg grappig omdat ik morgen een soortgelijk artikel heb waarin ik een 5 minute sint surprise challenge heb gedaan. En had ook al een cactus surprise gemaakt. Maar vind deze ook wel erg leuk, juist omdat ze wat kleiner zijn!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *