Knutselen met Netflix Stream Team

Afgelopen zondag was ik aanwezig op het Netflix ‘Get Together’ Stream Team event in Amsterdam! Hoewel ik zelf ook een kijker ben, was het begeleiden van knutselen van een stoomboot (zie hierboven) met kinderen en hun ouders mijn taak. Ontzettend leuk om eens te doen met een onbekende groep mensen!

Netflix

Huh, Anouk, hoe kwam je er zo bij om deze activiteit op dit evenement van Netflix te gaan begeleiden? Anderhalf week geleden vond ik een berichtje in mijn mailbox of ik dit wilde doen. De stoomboot template was al klaar en alle materialen werden verzorgd, dus ik hoefde alleen maar aanwezig te zijn. Over de kosten hoefde ik me geen zorgen te maken, dus toen was de keuze snel gemaakt om naar Amsterdam op en neer te reizen. Zelfs het rijden in het centrum heb ik overleefd, dus daar ben ik bést trots op!

Netflix Stream Team 1

Knutselen

Anyway, het knutselen. Van te voren had ik de template van de stoomboot al mogen bezichtigen om materialen aan te raden die zij vervolgens in gingen kopen. Dit is iets meer geworden dan ik had gedacht, zowel qua aantal als soort, maar de kinderen hebben zich er prima mee vermaakt! Stickers van dieren en vormpjes, stempels in de vorm van letters, stiften en potloden, papier en tape… zelfs veren. Natuurlijk was er ook lijm en scharen aanwezig om alles te kunnen knippen en plakken! Door het papier moest ik alleen even waarschuwen voor inkt, aangezien het anders overal zou komen te zitten, maar de ouders zaten er ook gewoon bij. Ik vond het wel enorm leuk om eens te zien hoe anderen met dit materiaal aan de slag zouden gaan. En er zijn hele mooie creaties uitgekomen!

Netflix Stream Team 2

Omdat de ouders bij het knutselen gewoon aanwezig waren, hoefde ik niet constant bij alle kinderen toezicht te houden zoals in knutsellessen op de basisschool. Ik kon hierdoor gewoon rustig rondlopen en een praatje maken met zowel de kinderen als de ouders. Het versieren was het moeilijkste nog niet, hoewel er wel duidelijk vermeld moest worden waar wel en niet te decoreren in verband met de bouwplaat. De uitdaging kwam pas bij het in elkaar zetten! Vanwege het stevige karton niet altijd gemakkelijk om te knippen, vouwen en plakken. Ook was het niet echt heel duidelijk hoe hij nou in elkaar moest, maar gelukkig had ik me dit laten uitleggen.

Netflix Stream Team 3

Resultaat

Niet alleen bouwplaten zijn in elkaar gezet vanwege het reizen en het gebrek aan tijd, maar er waren ook genoeg die wel af waren. Met een schoorsteen vol watten en het dek met cakepops gingen de boten in tassen van het hotel om er thuis nog eens van de kunnen genieten. Anna en Lucas, kinderen van Marieska, toonden trots hun stoomboot aan mij toen hij eenmaal af was. Super leuk, bedankt voor de foto! :)

Ik heb een enorm leuke middag gehad met het knutselen! Ik ging daarbij met een ervaring rijker, nieuwe contacten en leuke goodies naar huis! Een fijne donkergrijs vest en een zwarte tas met Netflix erop, veel kleurplaten en stoomboten die over waren (die overigens nu kinderen op mijn vrijwilligerswerk blij maken) en een heerlijke chocolademelk. <3

Met dank aan Nils van Houts voor het beeldmateriaal, met uitzondering van de laatste.

2 gedachten over “Knutselen met Netflix Stream Team”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven