Kleurboek voor volwassenen

dec 29, 2013

Kleurboek voor volwassenen

Voor tekenen en kleuren heb ik altijd een liefde gehad. Ik heb het vanaf jongs af aan gedaan. Ik verwerk het nu zelfs zo nu en dan ook in ontwerpen, zoals de papierwaren in de webshop. Dit creatieve boek, genaamd Het enige echte kleurboek voor volwassenen, kreeg ik als cadeau op pakjesavond.

Kleurboek voor volwassenen 1

Online had ik zulke kleurboeken al meerdere keren gezien, maar steeds de twijfel of ik er één aan zou schaffen. De platen zagen er stuk voor stuk geweldig uit, maar ik moest toch ook wel terugdenken aan mijn kindertijd. Ik vind kleuren leuk, maar tekenen stiekem nog wel iets meer. Daarbij… waar zou ik de tijd vandaan halen om gewoon eens lekker de gaan kleuren? Daardoor kwam het er steeds niet van.

Kleurboek voor volwassenen 2

Met pakjesavond kreeg ik hem als surprise. Sowieso was het een avond vol creativiteit voor mij, heerlijk! Ik zit al een tijdje in mijn hoofd om af en toe meer te gaan tekenen. Doodlen, kleuren, illustraties… dat maakt me niet zoveel uit. Dit boek kan me daar misschien wel bij helpen. Het leuke is namelijk, want ik heb hem uiteraard al meerdere keren doorgebladerd, dat hij uit veel verschillende ontwerpen bestaat.

Kleurboek voor volwassenen 3

Op de foto’s in deze blogpost kun je een aantal kleurplaten in dit boek bekijken. Natuurlijk is dit slechts een mini selectie, aangezien het hele kleurboek er vol mee staat. In allerlei verschillende vormen en maten (hoewel, ze zijn allemaal op één formaat, maar afijn). Daarbij ook verschillende thema’s. Heerlijk creatief!

Kleurboek voor volwassenen 4

Zodra ik er echt even te tijd voor heb, als in: wanneer ik me even kan ontspannen zonder dat er van alles door mijn hoofd vliegt, ga ik er zeker in kleuren. Ik weet nog niet wat ik het beste kan gebruiken. Verf en stift lijkt me ergens niet zo’n goed idee. Potlood kan altijd. Toch zou ik misschien wel met verschillende materialen willen werken. Misschien kopiëren uit het boek? Dat is misschien nog wel een idee. Alleen… haal ik de platen er dan uit? Dat vind ik ook weer zonde. Kortom, ik ben er nog niet helemaal over uit. Maar ik zie er wel naar uit om heerlijk te gaan kleuren, op welke manier en met welk materiaal dan ook!

Kleurboek voor volwassenen 5

Ben jij ook gek op kleuren en je vindt ‘standaard’ kleurplaten ook niet zoveel aan? Dit boek is echt een aanrader!

Het Kleurboek voor volwassenen is verkrijgbaar voor €9,95 bij AKO.

12 Reacties

 1. Wat een tof cadeau! Het lijkt me heerlijk om gewoon even te kleuren, en dan ook nog zulke mooie patronen/tekeningen. Ik ga ‘m onthouden voor m’n verjaardag!

  Antwoord
 2. Wat super grappig zeg! Kleuren is stiekem nog steeds wel leuk ja, haha :D

  Antwoord
 3. Ja deze zag ik al in in de boekwinkels! Ziet er erg leuk uit :) Ook echt wat voor jou, goed cadeau

  Antwoord
  • M’n broertje kent me toch best goed! :)

 4. Ik vind kleuren ook echt heel ontspannend. Alleen moet ik zeggen dat ik de ‘kinderkleurplaten’ toch altijd nog het leukst blijf vinden. Erg he? ;) Vind deze te abstract en te kleine vlakjes en zo.

  Antwoord
  • Nee hoor, niet erg. Ik vind deze kleurplaten weer eens wat anders ^_^

 5. Super! Daar zou ik me ook wel mee kunnen uitleven, al vind ik sommige tekeningen nogal druk.

  Antwoord
 6. Anouk! Kom ik eigenlijk eens je blog tegen, wat ziet het er super leuk uit! (zat vorig jaar in je slb klas :) )

  Ik ga dit boek ook kopen, kwam het bij de Bruna tegen en was in love, lijkt me zo handig voor als het in het hoofd wat te druk is. Lekker ontspannend inkleuren met een muziekje op.
  Ik ben van plan om Stabilo pennen te halen hiervoor (met die dunne punt), en voor de grotere hokjes enzo gewone stiften te gebruiken.

  Liefs,
  Annie

  Antwoord
 7. Aah, leuk is ‘ie hè! Ik zag hem voor het eerst op een stuk of drie blogs. Twee weken geleden heb ik er zelf één gekocht. Vanochtend stapte ik over van de ene trein op de andere en ik besloot even bij de Bruna langs te gaan. Ik wil het kleurboek cadeau doen aan een vriendin namelijk. Kwam ik de Bruna binnen, zag ik ineens VIER verschillende kleurboeken voor volwassenen liggen! Het lijkt wel een invasie, ghihi! Net zoiets als Wreck This Journal een paar jaar geleden. =)

  Antwoord
 8. Leuk he ik heb hem ook thuis, kleur er alleen te weinig in..

  Antwoord
 9. Heel fijn en leuk om te doen. Kan men ook geen boeken met landschappen maken, het blijft eentonig met al die bloemen enz. Maar ik doe het graag. PROFICIAT !!!!
  Groetjes,
  Colette

  Antwoord
 10. ik hou van tekenen waar kan je het koppen (L)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *