Kidskit papier recyclen

Paper Recycling

Bij Bol.com heb ik laatst heerlijk geshopt. Zo handig, zo’n groot online warenhuis! Bij het speelgoed zijn er allerlei doe-het-zelf kits voor kinderen beschikbaar. Toen ik het papier recyclen zag, besloot ik het aan te schaffen om het zelf te doen. Dat leek me wel interessant! Wat denk je, is het mij gelukt om papier te recyclen?

Je zou toch denken van wel, aangezien het een doe-het-zelf kit voor kinderen is. Maar ik moet toegeven dat ik het nog aardig lastig vond om van papier opnieuw papier te maken… en dan heb ik de decoratie (waar voorbeelden op de doos van staan) nog niet eens geprobeerd. Dit lag niet aan de Engelse instructies, maar ik denk toch dat er ergens iets fout is gegaan. In ieder geval, hieronder kun je mijn proces en resultaat bekijken!

Paper Recycling 1

Laten we beginnen met het uitpakken van de doos! Een handleiding, een stapel met heel dun papier, een zeef, twee plastic ‘zeefjes’, verf met kwast, drie kleuren wol en scrapartikelen. Oh ja, en twee te vouwen papiertjes. Ik heb alleen het papier recyclen zelf gedaan, dus ik gebruik de helft niet.

Paper Recycling 2

Paper Recycling 3

Allereerst moest ik de helft van de stapel papier verscheuren. Ehm… dat werd een kwart, want ik had een kleiner flesje. Je moet het wel in verhouding houden natuurlijk! Ongeveer 2 cm qua formaat per gescheurd blaadje. Daarna moet al dit papier in een fles met warm water (twee derde deel vol) 24 uur weken. Ik wist dit nog niet toen ik ermee begon, dus daardoor moest ik het schrijven van de blog constant vooruit schuiven (voor het drogen is ook tijd nodig namelijk). Het is dus best een lang proces!

Paper Recycling 4

Na 24 weken en twee minuten heel goed schudden (of één minuut in de blender met pulse stand, volgens de instructies) kan het in een bakje. Een overschaal bijvoorbeeld. Als het maar niet heel diep en rechthoekig is.

Paper Recycling 5

Daarna moet je het papier uit de bak halen met de zeef met één van de dunnere, plastic zeefjes erin voordat je dit doet. Ik vond het er al vreemd uitzien hier, dus misschien ging het hier fout? Of al bij het water? Ik weet het niet. Het maakt ook niet uit. Hier moest het water eruit druipen, maar er kwam bijna niets.

Paper Recycling 6

Het water ging er pas uit toen ik het tweede dunne, plastic zeefje erover heb gedaan en het aan ging drukken. Maar ook hier vond ik het er niet mooier op worden, want het was niet echt vlak. Ik had wel het idee dat dit zou moeten.

Paper Recycling 7

Vervolgens moet het papier tussen de twee zeefjes op een doek gelegd worden om aan beide kanten het water er nog meer uit te persen door met een spons zachtjes te drukken. Er kwam inderdaad wel iets uit, maar ik vraag me nu af of ik dit wel goed genoeg gedaan heb.

Paper Recycling 8

Vervolgens moeten de zeefjes eraf en mag het papier tussen een doek gelegd worden. Daarboven leg je een boek zodat het goed plat blijft. Dit moet een hele nacht zo blijven liggen, maar ik heb het langer gedaan (want het was nog niet droog). Op een gegeven moment heb ik het papier maar laten drogen op de doek, want ik had niet het gevoel dat het op de bovenstaande manier zou lukken.

Paper Recycling 9

Dit is het resultaat! Het ziet er wel uit als papier, maar de vorm is niet goed en daarbij is het erg fragiel. Niet echt een geslaagd experiment dus! Misschien heb ik iets over het hoofd gezien of niet goed uitgevoerd, maar ik vraag me af of ik zoiets met kinderen zou gaan doen als het me zelf niet lukt. Ik heb nog spullen over, dus eventueel kan ik het over een tijdje weer eens proberen. En decoreren, als het papier dan wel stevig genoeg is!

De kit om papier te recyclen is verkrijgbaar bij Bol.com voor €11,99.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven