Interview: Astrid & Linda van No Ordinary Tales

Naast het zelf schrijven van blogs, volg ik ook andere (creatieve) blogs. Eens in de zoveel tijd zet ik een blog in het zonnetje met een interview. Dit keer staan Astrid & Linda van No Ordinary Tales in de spotlight! De zussen bloggen samen over DIY’s, ontwerpen en andere lifestyle onderwerpen.

No Ordinary Tales

Allereerst vroeg ik me af hoe Astrid en Linda op het idee zijn gekomen van het gezamenlijke blog No Ordinary Tales. Zij antwoorden dat ze eigenlijk altijd al heel creatief zijn geweest: “Van vroeger uit zijn wij altijd druk bezig geweest met creatieve dingen, zo maakten wij ons eigen tijdschrift, tekenden wij onze eigen tv programma’s (die wij dan weer presenteerde in een tv gemaakt van een kartonnen doos) en vonden wij handen arbeid op school allebei heel leuk. Ook al schelen we drie jaar, wij hebben altijd goed samen kunnen opschieten. Nadat Astrid klaar was met de kappersopleiding belandde wij allebei op het SintLucas in Boxtel waar wij beiden de grafische opleiding deden. Na het SintLucas hebben we daar ook nog een jaartje Engeland (Lincoln) aan vast geplakt, daar behaalde we in een jaar nog een grafisch diploma met heel veel mooie en grappige herinneringen.” Dat klinkt inderdaad als veel creativiteit in de oren! Maar hoe ontstond het idee voor bloggen dan?

“Een paar jaar geleden zaten we samen een beetje te spelen met het idee van een eigen merk. Een weekendje samen doorbrengen bracht ons op het idee van No Ordinary Tales. Om het geheel nog wat creatiever te maken voor ons en andere kwam het idee om een blog bij te houden. Astrid volgde toen al heel veel blogs en vond het zo leuk om te zien dat er veel mensen online elkaar inspireren en helpen.” En, hoe ervaren jullie het bloggen? “In het begin was het nog een beetje ongemakkelijk maar een jaar geleden zijn we echt serieus begonnen met bloggen en plaatsen we nu elke week een aantal blogposts.”

DIY dip dye tafel van No Ordinary Tales

Bloggen

Ik heb het gemerkt inderdaad! Wat vinden jullie het leukst aan het bloggen? “Het leukste aan bloggen is het contact met lezers en andere bloggers. Het is mooi om te zien dat je zo geïnspireerd kan raken door andere creatievelingen. Daarnaast kom je door het bloggen veel leuke merken en mensen tegen en creëer je de mooiste projecten.” Daar kan ik me inderdaad ook wel in vinden, leuk! Nog even over jullie aantal blogs per week: jullie hebben een planning, heb ik gemerkt. Hoezo dat?

“Toen wij begonnen met No Ordinary Tales hadden we niet echt een idee waar we mee bezig waren, zo kwam er sporadisch een bericht online en dan weer weken niet. Ongeveer een jaar geleden viel het kwartje dat het zo niet werkte en begonnen we langzaam met een planning, zo komt er elke dinsdag een DIY online en elke donderdag een recept. Maandag, vrijdag en zaterdag zijn over het algemeen dagen dat wij niet posten, deze houden wij vrij voor posts die niet elke week voorbij komen. Zo plaatsen wij af en toe een nieuw ontwerp voor een logo (met No Ordinary Tales ontwerpen wij naast onze eigen producten ook logo’s voor anderen) en kan je soms met ons mee op pad naar leuke en originele concepten die wij ontdekken. Toch hebben wij de planning nog niet helemaal onder de knie en worden de posts vaak pas op de dag zelf helemaal in elkaar gezet. Dus dat is nog wel een puntje te verbetering :).”

Duidelijk! Maar wat ik me ook nog af vraag, hè, hoe verdeel je de taken voor een gezamenlijk blog? “We hebben inderdaad een taakverdeling, deze is zo langzaam ontstaan aangezien we het nooit echt hebben afgesproken. Dat is een positief punt aan het werken met een bekende, zo kunnen die organisch ontstaan en werkt het goed. Astrid houdt zich over het algemeen bezig met de DIY’s, de recepten en maakt de foto’s van Floris (My dog wears it better than me). Linda houdt zich dan weer bezig met de quotes en ontwerpt ook vaak de logo’s. Naast de blog hebben wij ook een aantal producten waarvan de meeste ontworpen zijn door Linda.” Fijn dat jullie je weg er goed in hebben gevonden! Leuk ook om te weten wie er achter welke werkzaamheden zit.

DIY kerstballen van koperdraad van No Ordinary Tales

Blog, design en shop

Trouwens, nu we het toch over ontwerpen hebben: ik heb meerdere opdrachten voorbij zien komen, net als producten in een shop. Hoe bevalt deze combinatie? “Wij vinden beide heel veel dingen leuk, zo leuk dat wij het beide lastig vinden een niche te vinden zowel op onze blog als in onze producten. Door naast de blog ook nog bezig te zijn met onze shop en het ontwerpen blijven wij gefocust en gemotiveerd. Wanneer wij ons alleen zouden richten op de blog zou er een grote kans aanwezig zijn dat het ons snel zou vervelen.” Haha, ja, dat kan ik wel begrijpen. Ik zou één van drie ook niet weg willen laten vallen… lekker veel variatie!

Favorieten

Bij de vraag aan welk onderdeel de zussen het liefst werken, antwoorden ze beiden apart. Astrid zegt: “Ik denk dat ik het vooral leuk vind om bezig te zijn met het verzinnen van nieuwe ideeën en die dan in het eindresultaat te zien. Ook vind ik het leuk om Floris op de foto te zetten, vooral omdat daar vaak zoveel lachwekkende foto’s in voorbij komen.” Linda heeft meer interesse in de quotes: “Van ons blog de quotes, maar dat is vooral omdat dat vaak het enige is wat ik doe op het blog :)”. Leuk!

Astrid en Linda hebben ook beiden hun favoriete blogposts uitgekozen, waarvan de foto’s al eerder in het artikel zijn te zien. Zo vindt Astrid de DIY dip dye tafeltje enorm leuk, maar Linda geeft aan de DIY gedraaide koperen kerstballen erg leuk te vinden! Vooral omdat er iets geheel anders uit kwam dan ze had verwacht. Bedankt voor het delen, dames, net als voor het gehele interview. Veel blogplezier voor de toekomst gewenst!

2 gedachten over “Interview: Astrid & Linda van No Ordinary Tales”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven