Interview: Elise van YouTube kanaal EliseDingen

Het is alweer een tijdje geleden dat het laatste interview op mijn blog verscheen. Even een zomerstop. Maar… Elise van YouTube kanaal EliseDingen bijt het spits nu weer af! Voor de eerste keer iemand van YouTube, maar ik vond dat zij niet kon ontbreken in het lijstje. Ik ken d’r nog maar een tijdje, maar ze is een enorm gezellige jonge vrouw die met veel enthousiasme leuke videos maakt!

EliseDingen

Om gelijk maar te beginnen met het interview: je wilde al een tijdje videos gaan maken toen jouw vriend Jeroen je stimuleerde om een kanaal aan te maken. Wat wilde je hiermee bereiken destijds? “Ik had eigenlijken geen specifiek doel voor ogen. Ik wilde het gewoon graag proberen. Kijken of ik het leuk zou vinden om te doen. En vooral ook uitproberen of ik het ook echt zou durven, video’s te maken die iedereen bekijken kan.” Nou, ik denk dat dit plan wel geslaagd is!

Je bent nu twee jaar bezig met EliseDingen. Heb je intussen een ander doelstelling? Zo ja, welke? “Op dit moment probeer ik mijn video’s nog wat leuker en mooier te maken. Misschien een aantal nieuwe intro’s maken? Ik hoop dat ik mij kan blijven ontwikkelen, zowel in de kwaliteit van de video’s als in dat ik steeds vernieuwende creatieve ideeën kan overbrengen.” Ontwikkelen is altijd een goed ding! “En ik hoop natuurlijk te blijven groeien met mijn kanaal. Erg leuk om te merken dat het het kijker- en abonnee aantal langzaamaan wel door blijft groeien!”

Interview Elise van EliseDingen 2

Videos

Om nog even door te gaan over YouTube: wat vind je het leukste aan het maken van videos en YouTube? “Dat er geen regels zijn. Je kunt zelf kiezen wat voor soort video’s je maakt. En de reacties! Het is zó ontzettend leuk om de reacties van kijkers te lezen.” Ja, dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik vind iedere reactie stiekem best een kick!

Je geeft aan dat je zelf kunt kiezen welke soort videos je maakt: welke onderwerpen komen eigenlijk aan bod op jouw kanaal? “Zelf maak ik voornamelijk DIY en snailmail/post video’s, maar ook wel kookvideo’s, plan- en kletsvideo’s en interieurvideo’s. Het allerleukste vind ik denk ik toch DIY’s, zowel kaartjes maken als DIY’s voor in huis vind ik erg leuk om te maken.” DIY is ook erg leuk! Helemaal als het met post en interieur te maken heeft!

Inspiratie

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan? “Overal en nergens. Ik heb niet een bepaald ritueel of een bepaalde plek waar ik inspiratie op doe. Ik haal het overal vandaan en op de meest gekke momenten plopt er ineens een idee in mij op.” Dat komt me bekend voor! “Soms is het een idee voor een complete video, maar soms is het ook een bepaald soort materiaal of kleur waarmee ik iets wil doen. Vaak door ook gewoon wat dingen uit te proberen krijg ik ook weer nieuwe ideeën. Maar soms ook in winkels of in een leuk koffietentje kan ik soms iets tegen komen wat mij inspireert.”

Interview Elise van EliseDingen 3

Favorieten

En om het interview af te sluiten: wat zijn jouw persoonlijke favoriete videos op EliseDingen? Kortom, waar ben jij trots op? “Hmm.. Ik weet niet of ik echt trots ben op bepaalde video’s. Ik blijf altijd wel een beetje kritisch naar mijzelf, haha.” Er zijn vast wel videos die je zelf erg leuk vindt! “Niet zo lang geleden heb ik een DIY met een HEMA agenda gemaakt. Die vind ik persoonlijk wel erg leuk gelukt.” Dat is hij ook!

Heb je nog één video waar je blij mee bent? “Een tijdje geleden maakte ik samen met mijn vriend, die cameraman is, een morning routine video. Bij deze video vind ik de beeldkwaliteit erg mooi, omdat het gefilmd is met een professionelere camera dan die ik zelf gebruik. Ik hoop in de toekomst meer video’s te maken met zulk mooi beeld!” Ik zou die professionele camera dan zeker een keer gebruiken! Bedankt voor het interview, Elise!

1 gedachte over “Interview: Elise van YouTube kanaal EliseDingen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven