Interview met Lonneke van Bringing Happiness

In september sloeg ik een interview met een illustrator even over, hoewel er wel een stukje over Annelinde Lindeman online kwam. Deze maand wil ik de reeks met interviews graag voorzetten met Lonneke van Bringing Happiness, iets wat al een tijdje op de planning stond. Het meest bijzondere wat zij heeft meegemaakt door bloggen en de gedachte achter haar blognaam lees je onder andere in het interview!

Inspiratie

Om gelijk maar met de eerste vraag te beginnen: hoe komt het dat je al die jaren geleden bent begonnen met bloggen? “Ik weet het niet eens meer exact, maar volgens mij begon ik mijn eerste blog op web-log.nl toen mijn vriend een aantal maanden naar het buitenland ging. Al vrij snel veranderde ik de naam en ging ik bloggen over van alles en nog wat, maar voornamelijk gewoon persoonlijke verhalen over afstuderen e.d.” En wat gebeurde er na web-log.nl? “Ik kocht een boek over html en bouwde een website voor het hockeyteam waar ik toen in speelde. Mijn zwager hoste die site en uiteindelijk ben ik toen ook overgestapt van web-log.nl naar een eigen gehoste blog. In eerste instantie blogde ik met Pivot (kent iemand dat nog?) en daarna ben ik overgestapt naar WordPress en daar blog ik nog steeds mee.” Nee, Pivot ken ik niet, maar WordPress is bij mij ook favoriet! ;)

Interview met Lonneke van Bringing Happiness

Je blogt dus al erg lang. Waar komt jouw inspiratie vandaan voor Bringing Happiness? “Ik haal mijn inspiratie overal en nergens vandaan. Soms van Pinterest, soms uit een tijdschrift, soms door wat iemand zegt en soms heb ik gewoon ook geen inspiratie. Ik merk dat nu het bloggen zoveel veranderd is en alles draait om cijfertjes en je jezelf overal moet profileren mijn inspiratie soms ver te zoeken is. Ik ben gewoon niet zo’n type dat erg graag op de voorgrond treed.” Het is inderdaad wel veranderd de afgelopen tijd… en er zijn ook veel blogs tegenwoordig! “Het is moeilijk om jezelf te onderscheiden. Sommige dingen zie je tien keer terug her en der. Niet per se erg, maar het is lastig om origineel te zijn.” Ja, klopt, daar ben ik het mee eens.

Bloggen

Je geeft aan dat bloggen soms best lastig kan zijn, maar wat vind je er leuk aan? “Dat ik anders naar dingen kijk, ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken. Winkeltjes, producten, het kan van alles zijn. Bovenal maak ik gewoon heel erg graag foto’s. Ik vind het leuk om contact te hebben met mensen via het bloggen.” Je maakt ook mooie foto’s, alleen daarom lees ik je blogs graag! Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt door bloggen? “Dat ik door HEMA werd benaderd om voor ze te bloggen. Dat vond ik echt geweldig, zeker omdat ik HEMA een fantastische formule vind en het dus ook echt bij me past.” Dat is ook best een prestatie! En ik zie de formule zeker terug, ook als ik naar Bringing Happiness kijk. :)

Als we het toch over bloggen hebben, heb je een blogplanning? “Ik vind het prettig om vooruit te werken. Dat geeft me rust, maar ik moet zeggen dat het er de laatste tijd niet zo van komt. Ik heb een druk leven met twee kinderen en de druk van de cijfertjes zorgen ervoor dat ik soms een beetje blokkeer qua inspiratie.” Ja, dat vertelde je eerder. En als je wel inspiratie hebt? “Heb ik dan wel een moment van inspiratie dan schrijf ik ook lekker vooruit. Heerlijk vind ik dat!”

Interview met Lonneke van Bringing Happiness

Printables

Lonneke, je deelt veel printables via Bringing Happiness. Ik vind ze erg mooi! Welk proces gaat hieraan vooraf? “Dank je wel! Meesta vind ik een mooie quote en daar ga ik mee aan de slag. Soms heb ik een bepaald lettertype in mijn hoofd hangen en soms ga ik gewoon wat combineren. Ik ben nooit het type geweest om alles helemaal van tevoren uit te denken (op creatief gebied dan) en ik ga dus gewoon achter mijn computer zitten en rommel wat aan. En dan komt er wat uit, soms mooi, soms wat minder geslaagd.” Het proces komt me bekend voor! ;)

Bringing Happiness

Voordat je Bringing Happiness had, was je blognaam LNNK, waarom heb je dit veranderd? “Goede vraag, ik vind het nog steeds een lastige beslissing. Ik ben namelijk LNNK en LNNK ben ik. Ik vond het gewoon zo vreselijk irritant als ik mijn blognaam moest noemen. Ik moest het elke keer uitleggen en spellen, dat vond ik zo vervelend. Mijn ondertitel was al geruime tijd ‘bringing happiness’ en toen ik ontdekte dat hij vrij was kocht ik hem gelijk. Maar tot op de dag van vandaag twijfel ik over de naam. Overigens kom je via LNNK.nl ook nog steeds op mijn blog ;)” Duidelijk! Ik snap wel dat je nog steeds twijfelt. LNNK was en is wel echt jij inderdaad!

Bedankt voor het interview, Lonneke! En natuurlijk voor het delen van jouw inspiratie op je blog, net als het laten zien dat bloggen niet altijd gemakkelijk is. Veel blogplezier nog de komende jaren! :)

1 gedachte over “Interview met Lonneke van Bringing Happiness”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven