Interview: Shifra van A Cup of Life

Naast illustrators in de spotlight en DIY tips op andere blogs, is het nu tijd voor een nieuwe rubriek: interviews met bloggers die mij inspireren! Degene die de spits af mag bijten, is Shifra Jumelet van A Cup of Life. Een persoonlijk blog vol DIY, recepten en lifestyle. Hoe is ze begonnen, wat vind ze zo leuk aan bloggen en wat zijn haar favorieten?

A Cup of Life

Shifra begon met bloggen over haar bruiloft bijna drie jaar geleden. Hoezo? “Familie en vrienden konden op die manier op de hoogte blijven van de vorderingen, maar ook van alle dingen die ik zelf voor mijn bruiloft maakte,” zegt Shifra. Maar jouw blog gaat niet over je bruiloft? “Toen de bruiloft was afgelopen, viel ik plotseling even in een gat. Er was geen reden meer om te bloggen! Voordat ik het wist zat ik in een regenachtig Zuid-Frankrijk op huwelijksreis plannen te maken voor een nieuwe blog: A Cup of Life.” Toen ze weer thuis was, heeft ze eerst een opzet gemaakt, veel onderzoek gedaan en in augustus 2013 is ze echt begonnen met bloggen.

Meest leuke en bijzondere

Wat vind je het meest leuke aan bloggen? “Ik vind alle DIY projecten en recepten ontzettend leuk om te doen! Maar het meest leuke vind ik de community die je met je lezers opbouwt. Ik heb veel contact met lezers (via mail of social media), maar niet alleen ik met hen, ook lezers met elkaar!” Hoe dan, Shifra? “Ze reageren op elkaar in de reacties, helpen elkaar, ze herkennen elkaar vanuit de reacties… En dat vind ik echt heel leuk!” Ze voegt eraan toe dat het ‘ook allemaal zulke lieve, leuke mensen’ zijn.

Post a Smile van A Cup Of Life

In vervolg hierop: wat is het meest bijzondere dat je door bloggen hebt meegemaakt, Shifra? Haar antwoord: “Zoveel! Bloggen ansich is zo’n bijzondere wereld waar je in terecht komt en ik blijf mij verbazen over de dingen die ik mee maak. Ik geniet er heel erg van! De eerste keer dat iemand mij herkende op straat was heel gek en zo leuk! Mijn eerste persreis naar Disneyland, waar we met een groep bijna als ‘prinsessen’ werden behandeld, was heel bijzonder.” Dat kan ik me voorstellen! Ook krijgt Shifra door A Cup of Life veel kansen geboden, iets wat ze bijzonder vindt. “Zo ben ik bijvoorbeeld gevraagd voor een televisieprogramma en om een boek te schrijven. Nou, wie had dat gedacht!”

Inspiratie

Op Shifra’s blog staan enorm veel DIY’s en recepten. Ik vroeg haar waar ze de inspiratie vandaan haalt: “Echt overal vandaan! Veel inspiratie haal ik uit mijn eigen huis. Ik loop tegen iets aan wat ik anders wil of wat ik mis. Ik kan het dan in de winkel niet precies zo vinden als ik het wil, dus dan maak ik het zelf! Of soms zie ik iets in de winkel dat alleen in het buitenland te koop is of hier heel duur is, dus dan inspireren zij mij juist om het zelf te maken.” Haal je ook inspiratie van het internet? “Ik haal ook inspiratie uit andere DIY blogs. Zij leren mij weer anders te denken of een nieuwe techniek te gebruiken.” Shifra geeft er een voorbeeld bij: “Zo was een tijdje geleden dip-dyen heel erg in. Dat inspireert mij dan weer om deze techniek te gebruiken, maar dan pas ik het weer toe bij iets heel anders.”

Schuifdeur van A Cup Of Life

Favorieten

Welke categorie op A Cup of Life vind je zelf het leukst om aan te werken? “DIY en styling! Ik vind het heerlijk om lekker te knutselen en eindelijk mijn (of iemand anders zijn) interieur te (re)stylen. Sinds een paar maanden heb ik voor mijzelf gezegd dat ik niet later dan een uur of zeven of acht in de avond nog aan het DIY’en mag zijn, anders blijf ik maar doorgaan, haha!” Dat klinkt logisch en ik kan me er wel iets bij voorstellen, trouwens.

Als laatste vroeg ik Shifra welke blogs zij zelf het leukste vindt op haar blog: “Oh, dat is lastig! Vooral DIY artikelen. Zoals ‘maak een schuifdeur (voor minder dan 50 euro)’. Dit wilde ik al zo lang, maar het was zo duur! Dus ik was heel blij dat ik hem zelf kon maken.” En naast DIY? “Ik heb bijvoorbeeld ook heel veel respons gekregen op mijn artikelen hoe je met negativiteit moet omgaan. En mijn kaartjesactie voor eenzame ouderen, Post a Smile! Ik heb zoveel kaartjes en reacties gekregen. Dat vond ik echt ontroerend en mooi. In die zin bepalen dus eigenlijk lezers wat mijn favoriete blogs worden.” Dat is leuk om te horen, Shifra, bedankt voor het interview!

2 gedachten over “Interview: Shifra van A Cup of Life”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven