Ik stop met bloggen

31 december 2017

Ik stop met bloggen. Misschien heb je het al een beetje aan zien komen, maar ik voel me al een tijdje verplicht om blogs te typen voor het world wide web. Blogs die eigenlijk amper gelezen worden. Zonde! Ik steek mijn tijd en energie dan liever in andere dingen waar ik blij van word, maar anderen ook.

Bloggen

Dit jaar was ik ongeveer tien jaar actief op het internet wat betreft het onderhouden van een eigen website. Ik was daarvoor wel actief online, maar voornamelijk op Harry Potter RPG’s en fora. Mijn eerste soort-van-blog in 2007 was ook op een subdomein van een Harry Potter website. In de eerste jaren codeerde ik alle sites in HTML. Het nieuws – of eigenlijk mijn dagboekstukjes – kwamen online door middel van CuteNews. In 2010 ging ik over op WordPress en opende ik Nouk-san.nl! Het bleven eerst dagboekstukjes, hoewel nu wel iets uitgebreider. Later begon ik pas te bloggen over creativiteit en vanaf 2012 of 2013 ging het eigenlijk voornamelijk over papier, knutselen en ontwerpen. Dit heb ik sindsdien volgehouden, hoewel ik wel verbeterd en gewijzigd heb door de jaren heen. Ik was tien jaar lang een trotse blogger. Het archief van zeven jaar Nouk-san blijft gewoon online.

YouTube

Toen ik ben gestart met het bloggen over creativiteit en papierwaren, heb ik ook mijn eerste videos opgenomen. In het begin kwam er heel af en toe eentje online, maar het werd steeds meer. Tegenwoordig heb ik een upload schema en publiceer ik meer videos dan dat ik blog. De kwaliteit wordt steeds beter en ik probeer natuurlijk nog steeds te groeien. Ik merk dat ik woorden nog steeds magisch vind, maar dat ik producten, inspiratie en meer liever laat zien in bewegend beeld. Ik haal meer energie en inspiratie uit videos dan blogs. Ik vind het niet alleen zelf leuker om te doen, ik merk ook dat mijn kanaal veel beter wordt bezocht en bekeken. Bovendien heb ik veel meer interactie met kijkers dan met lezers. Ik ben nu een YouTuber (en dit ben ik eigenlijk al een tijdje).

Instagram

Door de jaren heen ben ik natuurlijk ook te vinden op social media. Enkele jaren geleden was Twitter hét medium om actief te zijn. Dit is tegenwoordig verschoven naar Facebook (ik plaats eigenlijk alleen updates op pagina’s en in groepen), maar ook naar Instagram. Dit is – naast YouTube – mijn favoriete kanaal! Alle stilstaande beelden waar ik op YouTube niet zoveel aan heb, deel ik hier. Ik heb daar geen blog voor nodig. Bovendien kan ik sneller iets plaatsen zonder druk.

Design

In 2009 startte ik mijn bedrijf om in opdracht te gaan ontwerpen en coderen voor klanten. Het idee om me in te schrijven bij de KvK kwam bij mijn moeder weg, omdat ik aanvragen kreeg om mensen te helpen. Door de jaren heen heb ik niet alleen een klantenbestand opgebouwd, ik heb me ook verder ontwikkeld. Ik vond het enorm leuk om te doen en ik heb er veel voldoening uitgehaald. Totdat ik merkte dat ik er tegenop zag om aan de slag te gaan en opdrachten uitstelde. Ook vanwege de weinig tijd. Ik heb geprobeerd om me hier overheen te zetten, maar ik word er niet meer blij van. Daarom stopte ik enkele maanden geleden met coderen, maar intussen heb ik besloten om helemaal te stoppen. Dit onderdeel staat daarom nu ook offline.

Collectie

Doordat ik altijd al een liefde heb gehad voor papierwaren en ontwerpen, leek het me leuk om mijn eigen collectie uit te brengen. Dit begon klein in 2010 met kaarten, stickers en briefpapier van verschillende illustratoren. Sindsdien heb ik dit zelf uitgebreid, maar ik was niet altijd helemaal tevreden. Terwijl ik oudere series nu in de uitverkoop heb staan, heb ik intussen al veel plannen voor nieuwe producten. Dit onderdeel blijft daarom ook gewoon online en up-to-date. Net als alle printables en downloads die voort (zijn ge)komen uit mijn liefde voor ontwerpen.

Conclusie

Ik heb jarenlang allerlei ballen hoog proberen te houden. Dit lukt(e) niet. Daarom zijn er ook al meerdere projecten in het verleden gefaald en is er door de jaren heen veel veranderd om te kijken wat het beste werkt. Ik heb de knoop nu doorgehakt: ik stop met bloggen. En met het ontwerpen en coderen in opdracht voor klanten. Ik wil me gaan focussen op mijn YouTube kanaal en op mijn webwinkel Post & Papier, in combinatie met mijn eigen collectie. Onbewust doe ik dit eigenlijk al een hele tijd, maar ik maak het dus nu bekend naar de buitenwereld. Ik haal energie uit YouTube en Post & Papier. Ik word er blij van. En hierdoor heb ik succes: steeds meer kijkers en bestellingen. Ik wil jullie daarom bedanken voor alle afgelopen jaren als blogger, maar ik zet er nu een punt achter. Wil je me blijven volgen? Deze website blijft up-to-date (met videos, foto’s en collectie) én ik ben te volgen op social media. En wie weet begint het ooit weer eens te kriebelen… Tot ziens!

Privacy Voorkeuren

Analytics

Nouk-san maakt gebruik van Google Analytics om statistieken te verzamelen. De cookies worden gebruikt om bezoeken te analyseren. De cookies verlopen na 2 jaar. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_ga, _gid, _gat

Anti-spam

Nouk-san maakt gebruik van WP-SpamShield om spam tegen te houden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de website te beveiligen en te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de sessies is afgelopen of de browser wordt afgesloten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_wpss_p_, _wpss_h_, ckon1805, JCS_INENREF, JCS_INENTIM, NCS_INENTIM, PHPSESSID, SJECT1805, random 32 hex digit

WooCommerce

Nouk-san maakt gebruik van WooCommerce om gratis downloads en freebies aan te bieden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de winkelmand te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de winkelmand leeg is. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen

woocommerce_items_in_cart, wp_woocommerce_session_ (met unieke code erachter), woocommerce_cart_hash

WordPress

Nouk-san maakt gebruik van WordPress. De cookies zorgen ervoor dat jouw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in jouw browser als je reageert, zodat je jouw gegevens niet iedere keer hoeft in te vullen. De cookies verlopen na ongeveer een jaar, maar zijn ten allen tijde via jouw eigen browser te verwijderen.

comment_author_, comment_author_email_, comment_author_url_