How to: I Recommend This WordPress Plugin

3 juni 2016

Sinds mijn nieuwe huisstijl online staat, heb ik een “like”-systeem op mijn blog. Door op het hartje onderaan een blogpost te klikken, laat je mij weten of je het leuk vindt! Zónder dat je een reactie hoeft achter te laten (maar hé, het staat je natuurlijk altijd vrij). Lekker gemakkelijk, toch? En omdat ik van mening ben dat ieder blog zoiets zou moeten hebben, raad ik jullie I Recommend This aan: dé WordPress plugin die dit alles mogelijk maakt (op mijn blog althans)!

I Recommend This

Ik moet eerlijk bekennen: het idee om een “vind ik leuk”-knopje onderaan iedere blogpost te plaatsen, komt niet van mij. Ik probeer me enorm hard te herinneren op welke blog ik hem ben tegen gekomen, maar ik kan er niet op komen. De plugin heb ik wel zelf uitgezocht en ik vind I Recommend This prettig werken. Likes zijn natuurlijk sowieso niet onbekend in het online wereldje: op social media wordt het volop gebruikt! Zowel een duimpje (Facebook en YouTube) als een hartje (Instagram, Pinterest en Twitter). Allebei zijn mogelijk bij deze plugin, waarbij ik heb gekozen voor het hartje. Ik vond dit simpelweg het mooist!

How to I recommend this wordpres plugin 2

Installeren en instellen

I Recommend This is een plugin die je gewoon kunt installeren via ‘nieuwe plugin’ in het WordPress menu. Dat scheelt enorm veel werk van downloaden en uploaden, toch? En het instellen gaat ook enorm gemakkelijk. Je kunt ervoor kiezen om de optie automatisch te plaatsen, maar ook via een shortcode of php code. Ik heb gekozen voor de laatste optie, omdat ik hem op een specifieke plek wilde en omdat ik wist wat ik deed. Als je dit niet weet, kun je beter niet in de thema bestanden gaan zitten knoeien ;)

Verder zijn er nog opties om tekst en meer rondom het hartje of het duimpje weer te geven. Je kunt het namelijk ook een naam geven naast het icoontje, net als een titel. Daarnaast is het mogelijk om je eigen stijl te gebruiken (opnieuw: niet doen als je er geen verstand van hebt, zelfs ik heb het niet gedaan) en bij 0 likes geen weergave van het aantal. Het is geen uitgebreide plugin, maar ik vind ‘m erg prettig: I Recommend This!