How to: featured video WordPress

31 maart 2016

Als blogger met wekelijkse videos maak ik vaak gebruik van YouTube. De video moet daarna echter nog wel op mijn blog komen te staan. Dit kan met de iframe code, maar door middel van de WordPress plugin Featured Video kan het gemakkelijker!

Featured Video Plus

Toen ik met SEO aan de slag ging voor mijn blog, kwam ik erachter dat het niet handig was om als eerste een afbeelding of video in een blogpost te hebben. Afbeeldingen kon ik gemakkelijk oplossen met uitgelichte afbeeldingen binnen WordPress, maar voor de videos moest ik op zoek naar een andere oplossing. Ik kwam al vrij snel de plugin Featured Video Plus tegen en ik besloot hem te installeren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is dat de uitgelichte afbeeldingen al geïmplanteerd zijn in het WordPress thema.

How to Featured Video WordPress 2

Gebruik

Wanneer de uitgelichte afbeeldingen als codering binnen het WordPress thema is gecodeerd (of al is gedaan door de auteur ervan) en de plugin is geïnstalleerd, krijg je bij iedere blogpost het bovenstaande schermpje te zien. Hier kun je simpelweg de url van de video plaatsen. Zowel de video als uitgelichte afbeelding zullen automatisch verschijnen. De video komt te staan op de plaats waar de code is geplaatst in het thema, in mijn geval bovenaan iedere blogpost onder de titel en de datum. Het enige nadeel van de plugin die ik tot op heden heb kunnen ontdekken, is dat het pas is toe te passen wanneer een video live is (vandaar dat sommige videos pas later online komen op woensdag).

How to Featured Video WordPress 3

Instellingen

Naast het installeren en gewone gebruik van de plugin zijn er enkele instellingen die bij Featured Video Plus horen. Zo kun je kiezen voor een automatische uitgelichte afbeelding bij de video of niet, net als wanneer de video weergegeven moet worden. Bij een responsive website is het handig om de optie voor responsive videos ook aan te zetten. Tevens kun je kiezen welke positie te video moet krijgen en wat de standaarden voor elk platform zijn. Ik heb zelf alle instellingen op standaard staan!

Plugin Featured Video plus is gratis te downloaden via WordPress.org