Houtskool potloden

Artico houtskool potloden

Op de middelbare school heb ik bij het vak tekenen nog wel eens gebruik gemaakt van houtskool, omdat het zo fijn effect heeft. Dus toen ik bij de Action een blokje met tien houtskool potloden zag liggen, nam ik het mee. En ik deel mijn ervaringen graag met jullie!

De potloden worden niet geslepen geleverd. Dus de eerst uitdaging is om de puntenslijper op het potlood los te laten! Het bleek inderdaad een uitdaging te zijn, want het puntje brak steeds af. Houtskool is namelijk niet heel stevig. Ook merkte ik tijdens het tekenen dat het houtskool in een potlood zit, want je hebt echt een punt om mee te rekenen. Houtskool zelf kun je op z’n kant leggen voor een ander effect. Nu moest ik scherpe lijntjes weg gummen omdat het anders niet mooi wordt.

Artico houtskool potloden 1

Het fijne aan houtskool vind ik dat het zwart is, maar dat het wel gemakkelijk weg te halen is. Daarbij is uitsmeren ook geen probleem, wat een mooi effect geeft. Het is misschien wel donker, maar het is ook wel weer romantisch. Ik weet niet of ik het zo kan noemen, maar even gebrek aan het goede woord. Je vinger wordt wel enorm smerig, dus na het tekenen even de handen wassen, maar het is de moeite enorm waard!

Artico houtskool potloden 2

Gewoon wat snelle tekeningen, maar ik weet weer waarom ik er zo graag mee werkte op de middelbare school! Ik heb ineens ook enorm veel zin om lekker te gaan tekenen. Met houtskool heb ik bovendien altijd het idee dat het zo fantasierijk of juist realistisch kan zijn zoals je zelf maar wilt. Heerlijk! Misschien moet ik binnenkort maar eens echt houtskool gaan halen, ook al voldoen de potloden ook prima. En, zou het houtskool ook mooi staan in combinatie met waterwerf? Ik zie enkele leuke experimenten in de toekomst!

1 gedachte over “Houtskool potloden”

  1. Ik vind houtskoolpotloden niet zo fijn werken. Ik werk liever gewoon met een stokje. Dat komt omdat je houtskool helemaal niet als een potlood hoort vast te houden om het beste resultaat te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven