Het grote receptenboek tegen verveling

Het grote receptenboek tegen verveling

Een receptenboek… wat moest ik daar nou weer mee? Ik weet dat sommige DIY bloggers ook recepten posten, maar ik ben niet zo’n keukenprinses. Typisch een gevalletje van: verder kijken dan je neus lang is, want het is gewoon een receptenboek tegen verveling! Met allerlei leuke (creatieve) projecten erin.

Het grote receptenboek tegen verveling 1

Niets is zo vervelend dan je vervelen. Nu moet ik bekennen dat ik dit in geen tijden heb gedaan. Hier heb ik gewoon geen tijd voor! Ik heb altijd genoeg dingen die ik nog moet en wil doen, onder andere DIY projectjes. Voor mij is het dus geen kwestie van ter verveling zo’n boek pakken: ik zie iets en ik wil ermee aan de slag, dus moet ik er tijd voor maken. Een beetje de omgekeerde wereld, maar ook dan is het boek nog steeds erg interessant!

Het grote receptenboek tegen verveling 2

In Het grote receptenboek tegen verveling staan 79 ideeen waarmee je zo aan de slag kan, of soms met een beetje hulp. Bij ieder idee staat een duidelijk uitleg van benodigdheden en hoe het moet gebeuren. Dit wordt geillustreerd met bijpassende objecten of juist nog meer uitleg. Allemaal in dezelfde stijl, maar de vormgeving van het boek is op ieder pagina net anders. Volgens mij ingedeeld per categorie: het ene lettertype voor de echte prinsessen en een ander voor bijvoorbeeld een spelletje. Het kan ook best zijn dat hier geen structuur in zit, hoor, dat dit gewoon mijn eigen invulling ervan is. Op de foto’s toevallig bij iedere titel hetzelfde lettertype…

Het grote receptenboek tegen verveling 3

Sommige ideeen zijn best bekend, maar gewoon leuk om aan herinnerd te worden. Zo gaat het bijvoorbeeld om het maken van een telefoon met blikken. Leuk voor een middagje knutselen en spelen met kinderen! De geheime boekenkluis kende ik ook al wel, maar toch ga ik er dan over nadenken om zoiets voor snailmail te maken. Wel met een dun boek, want het moet het liefst door de brievenbus passen. En wist je dat het idee om bladeren te drogen voor mijn DIY van laatst ook uit dit boek komt? Heerlijk herfstachtig!

Het grote receptenboek tegen verveling 4

79 ideen… is dat genoeg? Als de verveling je ieder dag toeslaat, zul je maar ruim twee maanden met het boek doen. Maar ik neem aan dat dit niet zo is. Voor af en toe is Het grote receptenboek tegen verveling zeker aan te raden, ook als jij je niet verveeld zoals ik: inspiratie is er gemakkelijk uit gehaald! Misschien zit er nog wel een origineel idee bij voor bijvoorbeeld een cadeautje (met de decembermaand in het vooruitzicht). Ik vind het boek erg fijn en hij staat al te pronken in de boekenkast. De kosten zijn het zeker waard, ook als je ziet van welke kwaliteit het boek is gemaakt: dik papier en een harde kaft. Een aanrader!

Het grote receptenboek tegen verveling is voor €24,95 verkrijgbaar via Bol.com.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

4 gedachten over “Het grote receptenboek tegen verveling”

  1. Superleuk geschreven! Dit boek lijkt me echt fantastisch om te hebben maar ik ken mezelf, ik zou het dan een paar keer doen en daarna niet meer, haha.

  2. Vervelen doe ik me tegenwoordig ook niet meer zoveel :). Maar ik kan me inderdaad wel vinden in het idee dat dit boek veel inspiratie geeft. Dat vind ik eigenlijk het leukste van alles ook met normale recepten het als inspiratie gebruiken en er toch mijn eigen draai aan geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven