HEMA clear stamps

aug 23, 2015

HEMA clear stamps

Clear stamps… in de blogwereld ben ik de naam al enkele keren tegengekomen. Ik wist hierdoor wel hoe het eruit zag en hoe het werkte, maar ik was niet echt overtuigd. Echter besloot ik het tóch eens te proberen voor ik de doorzichtige stempels helemaal zou afschrijven toen ik een aantal in de HEMA zag hangen…

HEMA clear stamps 1

Clear stamps zijn eigenlijk gewoon transparante stempels, maar dan meerdere op een “velletje” plastic. En de onderkant is plakkerig waardoor de stempel op het harde plastic stuk blijft zitten om te kunnen stempelen. Eén van de voordelen is dat je maar één onderstuk (of bovenstuk?) nodig hebt voor meerdere stempels én dat je meerdere stempels krijgt voor een lagere prijs.

HEMA clear stamps 2

Tijd om de clear stamps uit te proberen! Eerst proberen om de stempels van het plastic af te krijgen. Jeetje, dat kost nog best wat moeite, want ze zitten stevig vast! Wel een goed teken, want ze zitten ook heel stevig op het harde plastic om mee te stempelen (en zijn daar vervolgens ook ietwat lastig vanaf te halen als je klaar bent). De stempel is echt transparant. Je ziet wel waar je hem hebt vastgemaakt op het plastic, maar op de foto is het niet heel duidelijk te zien.

HEMA clear stamps 3

HEMA clear stamps 4

Tijd om te stempelen! Eerst raakte ik niet alleen de stempel aan op het inktkussen, maar ook het stuk plastic waar de stempel op bevestigd zit. Gelukkig zie je dit niet zodra je stempelt, maar ik zou wel proberen het stuk schoon te houden. Voor mijn gevoel zat er vrij weinig inkt op de stempel toen ik hem eraf haalde na hem goed in het inktkussen te hebben gedrukt…

HEMA clear stamps 5

Maar dat viel me enorm mee! Door de stempel goed aan te drukken (wat gemakkelijk gaat door het harde plastic), krijg je duidelijk afdrukken. Verschuiven gaat wel gemakkelijk naar mijn idee, dus ik heb geprobeerd de stempels op één plaats te houden. Naast het feit dat de stempels mooie afdrukken geven, zijn ze daarna ook weer “schoon”! Alle inkt wordt op het papier gedrukt, waardoor je de stempels gewoon zonder inktsporen op je handen van het harde plastic af kunt halen en weer op de plastic strip kunt bevestigen achter de juiste illustratie.

HEMA clear stamps 6

Al met al ben ik dus eigenlijk best tevreden over de clear stamps! Ik weet nog niet wat ze op langere duur gaan doen qua stevigheid in plakken en met de inkt, maar een goede eerste indruk hebben ze wel bij mij achter gelaten qua gebruiksgemak, afdruk en prijs. Ik weet niet of ik meer clear stamps zou aanschaffen, maar dit komt meer doordat ik stempels (afgezien van letters) niet enorm vaak gebruiken. Misschien moet ik dat maar eens gaan doen! Want stempels zijn natuurlijk oneindig vaak te gebruiken en ik hoop de clear stamps ook.

De clear stamps van de HEMA zijn voor €2,95 per vel verkrijgbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *