Handlettering DIY pakket

Imakin en Dreamkey Handlettering DIY pakket

Handlettering is “in” tegenwoordig. Wat houdt handlettering precies in? Het schrijven van mooie woorden of quotes in verschillende “lettertypes”, maar dan met de hand, met daarbij kleine illustraties en andere versieringen. Met dit pakket van Dreamkey en Imakin kun je hiermee gelijk aan de slag!

Handlettering… waar gebruik je het eigenlijk voor? Om een lieve kaart of leuke label te personaliseren bijvoorbeeld. Als geschenk of decoratie bijvoorbeeld. Sowieso is het gewoon leuk om een keer te doen en hoewel ik het natuurlijk ook gewoon met materialen uit mijn kast had kunnen doen, wilde ik graag het pakket proberen en reviewen.

Imakin en Dreamkey Handlettering DIY pakket 1

Wat zit er allemaal in het DIY pakket Handlettering? Allereerst een handleiding met enkele voorbeelden, maar ook een stappenplan hoe het zou moeten. Erg handig! Misschien had ik wel wat meer voorbeelden gewild, maar die heb ik nu op Pinterest opgezocht: quotes, “lettertypes” en illustraties.

Imakin en Dreamkey Handlettering DIY pakket 2

Er zit nog meer in het pakket, namelijk schrijfwaar en papier. Een zwarte fineliner, een zwarte merkstift, een grijs potlood, een liniaal, een passer en een gum. Maar ook witte en bruine papierwaren om op te kunnen schrijven en illustreren voor het handletteren, namelijk gewoon papier, zakjes, stickers, labels en een boekje. Ik vind het allemaal vrij veel wat er in het pakketje zit, dus dat is positief! Bovendien heb je op deze manier genoeg materiaal om op te handletteren.

Imakin en Dreamkey Handlettering DIY pakket 3

Goed… aan de slag! Eerst wat tekenen met potlood, zowel letters als illustraties. Daarna overtrekken met zwarte fineliner of merkstift. Als laatste de potloodlijntjes weggummen en dan is hij helemaal compleet. Het is helemaal niet moeilijk en vooral erg leuk om te doen, omdat je er alle kanten mee op kunt gaan! Ik heb eerst mijn favoriete quote en woorden gebruikt, maar er zijn natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden. Ik vond het tenminste erg leuk om te doen en ik was ook zomaar klaar! Ik zou niet alleen handlettering, maar ook het DIY pakket van Dreamkey en Imakin aanraden.

Imakin en Dreamkey Handlettering DIY pakket 4

Het DIY pakket Handlettering is verkrijgbaar voor €17,50 bij Dreamkey en Imakin.

4 gedachten over “Handlettering DIY pakket”

  1. Mirjam Meijs

    Hij is super leuk. Ben al veel aan het oefenen met jullie DIY pakket. Beetje droedelen en handlettering maakt samen veel leuke dingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven