Haakpakket bij Trekpleister

Haakpakket Trekpleister sjaal

In het kader van brede creativiteit op Nouk-san vandaag een review over een haakpakket om een sjaal te maken. Vanaf volgende week te verkrijgen in de Trekpleister en getest door mijn moeder van Atelier-Sneek. Copyright van de foto’s en ervaringen liggen dus bij haar. Lees verder voor de review!

Een haakpakket uitproberen, dat leek mijn moeder wel leuk. Zo doet mijn broertje dit ook wel eens met gadgets voor mijn blog, bijna een familiebedrijfje dus! Alleen bleek het een tunisch haakwerkje te zijn en dat is wel even iets anders. Hier had ze nog nooit mee gewerkt en door de instructies werd het nog niet echt veel duidelijker. Ze heeft hier een YouTube filmpje voor moeten bekijken om het te snappen, want het leek constant fout te gaan met de beschrijving. Als je het namelijk op die manier doet, loopt het haakwerk scheef af. En dat is natuurlijk niet de bedoeling… Trucje is om de eerste steek die je op de “terugweg” doet, als enkele steek te maken en niet direct door 2 steken halen.

Haakpakket Trekpleister sjaal 1

Het haakpakket ziet er wel verzorgd uit. Het is alleen even zoeken waar de haaknaald is, die bleek in de bol wol ze zitten. Zoals je kunt zien, is het een vrij grove wol. Hierdoor is de verhouding met de haaknaald niet heel handig, aangezien deze 8 mm is. De wol vraagt om een haaknaald van 10 mm, maar die had mijn moeder niet in huis: ze kon het om deze reden dus niet proberen of het dan beter ging. Door de steken te zetten met de haaknaald, wordt het haakwerk te strak en dus te hard. Ook al steek je heel losjes. Dit is niet prettig voor een sjaal.

Haakpakket Trekpleister sjaal 2

Op de rechter foto zie je hoe ver mijn moeder is gekomen met het haken van de sjaal. Het is misschien ook wel te zien hoe strak het zit, in ieder geval anders dan de afbeelding op de verpakking. Ze wilde eigenlijk de variatietip maken, maar ze is er hierom mee gestopt. De prijs – kwaliteitsverhouding is wel goed: over het algemeen zijn gereedschappen en benodigdheden voor creatieve hobby’s niet altijd even goedkoop, maar dit pakket wel. Dit is te merken bij het haken.

Het haakpakket voor een sjaal is vanaf week 44 te verkrijgen bij de Trekpleister voor ongeveer €4,99 (onder voorbehoud).

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

1 gedachte over “Haakpakket bij Trekpleister”

  1. Hoi! Goede review! Zelf vond ik de bijgeleverde haaknaald ook veel te klein voor de wol, het werd zo stug.. uiteindelijk heb ik een 12mm haaknaald gebruikt en werd hij fijn soepel ^_^ Het patroon ervan staat vandaag op mijn blog, mocht je het willen zien. Groetjes! Carmen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven