Freubelweb, voor en door freubelaars

4 december 2014

Freubelweb

In de tijd dat de Hollandsche Daemes nog bestond, bestond de webwinkel en soms het kraampje voornamelijk uit textiel en papier. Nu ben ik voornamelijk bezig met het laatste, ook op Nouk-san, maar er bestaan natuurlijk veel meer materialen. Laatst kwam ik Freubelweb tegen, met enorm veel patronen om dingen van stof en draad/wol te maken.

Wat is Freubelweb? Een website waarop je allerlei patronen voor het haken, vilt, borduren en nog veel meer! Als het maar met textiel te maken heeft. Op de homepagina vind je een overzicht van de meest recente. Als je specifiek iets wilt hebben, kun je zoeken. Wanneer je op een foto klikt, opent er een scherm waarin een link staat naar het patroon. De patronen staan dus niet op de website zelf, het is eerder een verzameling van leden die zich hebben aangemeld.

Daarnaast is er ook een blog waar de eigenares haar hersenspinsels deelt op creatief gebied en rondom de website zelf. Ook is er een kleine shop waar je een haaknaald en sticker van Freubelweb kunt aanschaffen. Sinds kort is er ook een boek met daarin van alles over haken, breien, naaien, vouwen, borduren enzovoort. Handige technieken en leuke patronen om zelf te gebruiken voor €17,95 per stuk.

Ik vind het zelf een enorm leuk idee, zo’n verzamelwebsite. Nu is dit voornamelijk voor textiel, dus ik zal hem zelf zo snel niet gebruiken, maar het is wel een mooie website voor mensen die creatief zijn op dit gebied. Bestaat er ook zoiets voor papier? Want blogs die ik ken en doe-het-zelf ideeën plaatsen m.b.t. papier hebben hiervoor een aparte categorie, gaan vooral over lifestyle in het algemeen. Laat het me maar weten, ik ben erg benieuwd!