Fotokalender van Pixum

Pixum, een bekende Nederlandse fotoservice online. Eerder schreef ik al over een canvas, net als over enkele fotocadeautjes. Dit keer benaderde de website om een mooie fotokalender te laten ontwerpen. Dus wachtte ik eerst de familiefoto’s af die toch genomen zouden worden en leverde ik op de valreep de foto’s in. Een week later kreeg ik de mooie kalender thuis gestuurd. Heel groot en hij heeft nog geen plekje mogen vinden in het huis. Het is dan ook nog geen 2013 gelukkig, want het is een jaaroverzicht. 

Op iedere pagina van de kalender staat een foto. Ik kon helaas de staande foto’s uit onze familie fotoshoot niet gebruiken, simpelweg omdat de helft dan werd afgesneden. Een beetje zonde natuurlijk. Na de zoektocht voor 13 liggende foto’s, die er gelukkig ook genoeg waren gemaakt, kon ik online bepalen welke foto op welke pagina kwam: de voorpagina of één van de twaalf maanden. Daarbij mocht ik een eigen naam verzinnen voor de kalender, maar op dat moment had ik zo snel even geen inspiratie en dus noemde ik de kalender naar z’n eigen naam. Mooi toch, een kalender van 2013?

Pixum Kalender

De kalender is aardig groot. De foto’s dus ook. Waarschijnlijk iets verkeerd in de instellingen van de camera waarmee we op dat moment fotografeerden, want niet alle foto’s zijn even scherp gedrukt. Als ze kleiner waren geweest, was dit misschien beter geweest. Echter niet de ‘schuld’ van Pixum, zij hebben een goede service geleverd. Over de foto’s heb ik dan ook helemaal niets te klagen. De lay-out van de kalender vond ik echter toch iets minder. Hoewel ik op de eerste pagina het lettertype en de naam van het product mocht bepalen, was dit bij de rest van de kalender niet het geval. Niet mijn favoriete lettertype en daarbij vind ik het, misschien wel als iemand die van taal houd, zonde dat er geen spatie tussen de maand en het jaar staat. Ook had ik liever de vakje van iedere maand iets groter gehad, zeker omdat er nu op iedere pagina een overzicht staat van de volgende twee maanden en dat in mijn optiek niet echt nodig is. Dan sla je toch gewoon de bladzijde even om? Maar ach, waarschijnlijk zal er niet veel op worden geschreven, hoewel het wel handig is… misschien is er in de keuken nog plek voor een ‘familieagenda’. De foto’s blijven het leukst!

Pixum Kalender

2 gedachten over “Fotokalender van Pixum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven