Fotoboek van Webprint.nl

23 augustus 2014

Webprint fotoboek Italie

Van iedere vakantie moet er natuurlijk een fotoboek komen… de vorige twee jaren heb ik hiervoor gewoon foto’s besteld en zelf ingeplakt met alle tickets en bonnetje erbij. Dit jaar besloot ik het anders te doen: digitaal afdrukken van de mooiste foto’s van Italië, dit keer bij Webprint.nl. Een paar dagen geleden kwam hij binnen!

Mijn fotoboek staat uit totaal 62 bladzijdes. Dit zijn er 38 meer dan het standaard boek. Voor iedere pagina betaal je €0,50 extra. Ik heb voor de standaard kaft en papier gekozen, omdat ik de kwaliteit hiervan wilde bekijken. Hiervoor heb ik dus geen extra kosten gemaakt voor extra luxe, om het zo maar te noemen.

Webprint fotoboek Italie 1

Allereerst is het te merken dat er fotopapier om het boek heen zit als kaft, want iedere vingerafdruk is te zien. Ik denk dat ik hierdoor alleen maar extra voorzichtig om zal gaan met het album, het is immers wel een herinnering. Overigens is de harde kaft zo stevig als bij een echte hardcover. Doordat alles afgedrukt is op het papier aan de binnenkant, is het boek voor mijn gevoel ineens een stuk dunner dan mijn vorige albums. Echter vind ik het wel fijn compact!

Webprint fotoboek Italie 2

Omdat ik ervoor gekozen heb geen speciaal fotopapier te gebruiken, resulteerde dit wel in dat het midden van foto’s over twee bladzijdes niet goed te zien is. Dit is hierboven te zien (gelukkig zijn het er niet erg veel, want anders zou dit wel enorm veel extra bladzijden worden). Hier was ik me trouwens bewust van, dus ik vond het niet zo’n probleem. Ik vond het grote formaat al gewoon erg leuk!

Webprint fotoboek Italie 3

Het fotopapier voelt fijn aan. Ik kan gewoon bladzijden openslaan zonder dat ik kippelvel krijg door een ruw gevoel van het papier. Daarbij heb ik ook het idee dat het papier stevig is. Over de kwaliteit van de foto’s ben ik goed te spreken. Sommige foto’s zijn ietwat pixelachtig, maar dat komt vooral door de apparatuur waar ze mee gemaakt zijn. Dat heeft niet zoveel te maken met de afdruk. Ook in de kleuren heb ik geen problemen kunnen ontdekken, dus ik ben tevreden!

Webprint fotoboek Italie 4

Allerlaatst wil ik nog even wat kwijt over het online programma waarmee het fotoboek naar eigen smaak gemaakt kan worden. Ik vond het echt super gemakkelijk toen ik eenmaal doorhad hoe het moest (ik had de tips overgeslagen, ik ben meer van het zelf uitvinden). Het is heel gemakkelijk om foto- en tekstkaders aan te maken, te wijzigen en te verwijderen. Daarbij heb je geen kennis nodig van fotografie, er staan zelfs standaardindeling voor je klaar. Ideaal!

Het fotoalbum staand XL is vanaf €15,95 verkrijgbaar bij WebprintTIP! Tot en met 31 augustus krijg je 30% korting op je bestelling van dit product.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.