Kleuren kiezen met Flexa visualizer app

22 juli 2016

Ga jij in huis verven en heb je de kleuren nog niet gekozen? Dan download je toch even de Flexa visualizer op je smartphone? Dat leek me wel interessant! Met staaltjes kun je immers de kleuren wel bekijken, maar niet een geheel vlak. En aangezien ik dit wel even praktisch vond, heb ik de app maar even op m’n iPhone gezet.

Kleuren kiezen met Flexa vizualizer app 2

Flexa visualizer

In het opstartscherm, dat zich niet onder de screenshots bevindt, kun je kiezen tussen het kiezen van een kleur of een product. Aangezien het mij om een kleur ging die goed bij wit, gebroken wit en de kleur op de deur zou passen, koos ik voor de eerste optie. Overigens kun je ook video’s met instructies voor verf bekijken en een winkel in je omgeving opzoeken via de app.

Kleuren kiezen met Flexa vizualizer app 3

Ik heb de échte kleuren niet echt getest, maar wel beige en dergelijke, zoals te zien is op de screenshots. Het werkt erg gemakkelijk: je kiest een kleur en daarna tik je op je scherm aan wat je gekleurd wilt zien. In mijn geval dus de witte muur! Alleen het onderste gedeelte moest gekleurd worden, maar hij pakt alles van één kleur wat je aan tikt. Dat vind ik wel jammer! Gelukkig was er nog een klein stukje wit te zien voor het verschil. Op het scherm zie je het trouwens niet doordat het een afbeelding is, maar in werkelijkheid ‘flikkert’ het beeld met de kleur die je hebt gekozen. Dit vond ik vrij vervelend, hoewel ik het wel snap. Ik vind het al knap dat er een app bestaat die je camera hiervoor gebruikt!

Kleuren kiezen met Flexa vizualizer app 4

Kleuren kiezen

Hoewel ik best enthousiast ben over het concept en ik best kan begrijpen dat zo’n app voor het visualiseren handig kan zijn, is het niet mijn ding. Ik houd van het digitale tijdperk, begrijp me niet verkeerd, maar sommige dingen zijn beter op papier. Ik denk namelijk dat de kleuren op het scherm ook wel iets verschillen van de werkelijkheid. De kleuren op een “ouderwetse” waaier zijn realistischer in mijn ogen, ook al heb je dan een klein oppervlakte. Dus: het idee voor de Flexa visualizer én het principe van het visualiseren vind ik erg leuk, maar het is gewoon niets voor mij. Dan grijp ik toch weer terug naar papier!

Kleuren kiezen met Flexa vizualizer app 5

De Flexa visualizer app is gratis verkrijgbaar via de App Store of Google Play.