Filofax of Moleskine?

Filofax of Moleskine

Het is alweer oktober, de tijd gaat enorm snel! Over een maand zullen de meeste agenda’s wel weer in de winkel liggen voor 2015. Misschien nu al, overigens, maar ik weet eigenlijk wel welke ik wil hebben. The Day Designer, maar die is te duur. Dus het wordt weer een Moleskine waarschijnlijk… of een Filofax?

Eigenlijk is er tegenwoordig zoveel keuze in agenda’s dat ik niet meer weet welke ik moet kiezen. Gelukkig heb ik qua indeling in de agenda nog wel een grote voorkeur, dus dat neemt veel keuzes weg. Ik hoef ook niet al te veel illustraties e.d. Ik vind dit bij de kaft mooi, maar aan de binnenkant houd ik graag blanco zodat ik genoeg ruimte heb voor afspraken, to do-lijstjes en algemene notities. Daarom denk ik aan Moleskine, de agenda die ik dit jaar ook gebruik. Het schrijft erg lekker en ik heb genoeg ruimte, maar ook staat er een weekoverzicht in met zaterdag en zondag als één vlak. Zo kan ik het ook gebruiken voor het gehele weekend, iets wat ik vaak doe.

Dan heb je natuurlijk nog de Filofax. Mijn vader heeft ook zo’n soortgelijke agenda. Op internet vind ik veel bloggers die hun agenda iedere week versieren en indelen. Dit zou ik niet doen, want het is puur praktisch voor mij. Ik wil gewoon alles qua school, stage, blog, design en shop kunnen plannen. Natuurlijk zijn privé afspraken ook belangrijk. Ik dacht er eerst aan om twee verschillende aan te schaffen, maar ik vind dit een beetje overdreven. Alles in één overzicht vind ik toch veel praktischer. Daarom zal ik er één moeten kiezen…

Dus mijn vraag aan jullie: Moleskine of Filofax?

5 gedachten over “Filofax of Moleskine?”

  1. Ik had een tijdje terug een neppe filofax gekocht van de Hema, omdat ik het leuk vond om een eigen indeling te maken (ook niet echt om het versieren dus) maar daar ging eigenlijk wel zo veel tijd in zitten, dat ik er nog steeds niet aan toe ben gekomen om hem te vullen op een manier dat voor mij werkt.

    Aangezien ik wel een agenda nodig heb en ik de gewone Hema agenda die ik voor 2014 had, niet fijn vond ivm de te grote ringen, liep ik eens bij de Bijenkorf binnen. Nu heb ik een agenda van de Bijenkorf, maar het is ongeveer hetzelfde papier en indeling als een Moleskine, alleen een stukje goedkoper. Wel is het zo dat aan een kant de weekindeling staat en de andere kant notities, iets wat ik wel eens wilde uitproberen :)

  2. Ik heb een ‘gewone’ schoolagenda… Omdat ik met mijn studie en werk toch een beetje leef volgens het ‘schooljaar’ leef. Ik vind de agenda die ik vorig jaar had wel fijner dan deze.

  3. Ah, herkenbaar dilemma! Uiteindelijk ben ik toch weer voor een Moleskine gegaan omdat zo’n ringband in het midden me vervelend lijkt schrijven, en als je een beetje een groter formaat wil heb je meteen weer een enorme agenda. En ergens vind ik het veel te leuk om elk jaar weer een andere kleur Moleskine te kiezen, ik ben na een jaar altijd wel weer toe aan een ander “hoesje” :)

  4. Ik houd van mijn Filofax omdat ik er alles in kan doen, alles voor mijn blog staat er in, al mijn planningen etc. Sinds ik mijn Filofax heb raak ik geen ander notitie boek meer aan, en dat vind ik wel zo overzichtelijk. Hiervoor had ik een moleskine, die vond ik trouwens ook heel fijn, maar het ontbrak me aan vrijheid.

  5. Ik koop eigenlijk ook steeds schoolagenda’s, tegenwoordig van de Hema: lekker goedkoop én hartstikke leuk. Ik heb namelijk hetzelfde als wat Emmy zegt: ik deel mijn tijd toch in op de manier van een schooljaar en dat werkt eigenlijk prima. Sowieso omdat ik planningen en notities meestal ergens anders opschrijf. De Day Designer vind ik trouwens wel heel erg mooi, maar toch echt te duur voor een agenda helaas, haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven