Fantastische en fraaie fonts #2

De rubriek leuke lettertypen is alweer een tijdje geleden (lees: 2014) en daarom besloot ik het nieuw leven in te blazen! Vanaf nu allerlei fantastische en fraaie fonts eens in de zoveel tijd op een rijtje. Vandaag drie van mijn favorieten die ik online ook vaak gebruiken.

Fantastischa en fraaie fonts #2

1. Bebas Neue
Op de vorige versie van Nouk-san gebruikte ik dit lettertype enorm veel, aangezien het in de huisstijl zat. Nog steeds vind ik Bebas Neue een fijne font om mee te werken! Het voornaamste vind ik de hoofdletters en het strakke ontwerp, want het is overal handig voor. Download dit lettertype via Dafont.com.

2. Moon Flower
Op deze versie van Nouk-san gebruik ik dit lettertype als titel. Ik heb Moon Flower een keer gekregen van iemand, heel lief! Ik vind het mooi vanwege de hoofdletters, maar ook dat ze een beetje te lijken bewegen. Er zijn twee versies: normaal en bold. Ik gebruik de laatste voornamelijk omdat de normale versie iets te dun kan zijn. Download dit lettertype via Dafont.com.

3. Open Sans Light
Dit is een lettertype dat ik sinds versie 3.0 ook gebruik. Niet alleen op mijn websites, maar ook voor van alles. Het is een “standaard” lettertype die ik enorm mooi vind. Niet alleen de ‘light’ variatie hoor, maar ook de andere variaties: normaal, bold en verder. Net zoiets als Halvertica Neue overigens. Download dit lettertype via Google Fonts.

Installeren fonts

Het installeren van lettertypes gaat op Windows heel gemakkelijk, ik doe het met 8 op deze manier:
1. Downloaden van het ZIP-bestandje.
2. Openen van ZIP-bestandje en vervolgens het lettertype.
3. Klikken op ‘installeren’! Je kunt hierna meteen aan de slag.

Persoonlijk of commercieel? Let op! Er staan ontzettend veel lettertypes online. Je mag ze allemaal wel persoonlijk gebruiken, maar als je ze commercieel wilt gebruiken, moet je erop letten dat dit mag (en/of dit tegen betaling is).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven