Fantastische en fraaie fonts #1

mrt 12, 2014

Als designer werk ik veel met beeld, maar als schrijver doe ik veel met woorden. Mooie lettertypes opspeuren en gebruiken vind ik dan ook erg tof! In deze post deel ik een aantal van mijn favorieten van mij. 

Leuke lettertypen (Coneria Script Demo)

Een heerlijk sierlijk lettertype! ‘Coneria Script Font’ heeft meerdere mogelijkheden. Download hem op Dafont!

Leuke lettertypen (Helvetica Neue)

Helvetica Neue is zo’n lettertype dat vrij bekend is en enorm veel variaties heeft. Erg leuk om mee te spelen! Het is wel een betaald lettertype, helaas.

Leuke lettertypen (Impact Label)

Ken je de labelmakers die erg populair zijn? Nu kan het ook digitaal, heel gemakkelijk met dit lettertype. Download ‘Impact Label’ op Dafont!

Installeren
Het installeren van lettertypes gaat op Windows heel gemakkelijk, ik doe het met 8 op deze manier:
1. Downloaden van het ZIP-bestandje.
2. Openen van ZIP-bestandje en vervolgens het lettertype.
3. Klikken op ‘installeren’! Je kunt hierna meteen aan de slag.

Persoonlijk of commercieel? Let op! Er staan ontzettend veel lettertypes online. Je mag ze allemaal wel persoonlijk gebruiken, maar als je ze commercieel wilt gebruiken, moet je erop letten dat dit mag (en/of dit tegen betaling is).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *