Fantastische en favoriete fonts #4

Hoewel ik zelf het liefst in het lettertype Open Sans typ op het moment, is het voor sommige gelegenheden best leuk om wat sierlijke of luxere fonts te gebruiken. Bijvoorbeeld in ontwerpen, maar ook op thumbnails. Tijd voor weer drie lettertypes in de vierde editie van fantastische en favoriete fonts!

Fantastische en favoriete fonts #4

1. Caneletter Script
Een lettertype waar ik al een tijdje een beetje verliefd op ben, is Caneletter. Sierlijk, maar wel leesbaar. Het geeft me ook een beetje een schools gevoel, hoewel het toch nét anders is dan aan elkaar schrijven. Ik vind het gewoon een mooi lettertype, haha! Download Caneletter Script gratis op Dafont voor persoonlijk gebruik!

2. Champagne & Limousines
Bij de naam van dit lettertype, Champagne & Limousines, moest ik denken aan een heel luxe en chic font. Zo klinkt hij namelijk! Ik dacht eerst, want ik had hem toen nog niet gezien, dat het een sierlijk lettertype was. Maar eigenlijk past dit veel beter bij de naam, vind ik. Hoewel het eigenlijk vrij simpel is, heeft het toch uitstraling. En die ‘&’ maakt het helemaal af. Download Champagne & Limousines gratis op Dafont voor persoonlijk gebruik!

3. Handlee
Google Fonts is dé ontdekking voor een webdesigner, zoals ik. Hiermee kun je gemakkelijk lettertypes op een website installeren en gebruiken zonder dat een browser hier moeilijk over doet. Door Blogger, de blogdienst van Google, ontdekte ik het font Handlee. Hij is wat speels, maar gewoon lekker leesbaar. Ik vind hem ideaal voor blogs! Althans, de titels dan, niet de tekst zelf. Download of installeer Handlee gratis via Google Fonts!

Installeren fonts

Het installeren van lettertypes gaat op Windows heel gemakkelijk, ik doe het met 8 op deze manier:
1. Downloaden van het ZIP-bestandje.
2. Openen van ZIP-bestandje en vervolgens het lettertype.
3. Klikken op ‘installeren’! Je kunt hierna meteen aan de slag.

Persoonlijk of commercieel? Let op! Er staan ontzettend veel lettertypes online. Je mag ze allemaal wel persoonlijk gebruiken, maar als je ze commercieel wilt gebruiken, moet je erop letten dat dit mag (en/of dit tegen betaling is).

6 gedachten over “Fantastische en favoriete fonts #4”

  1. Ik vind de bovenste Caneletter Script heel mooi.
    Zelf gebruik ik meestal in Lucida Calligraphy.
    Dat lettertype zou ik ook wel op mijn blog willen hebben.
    Weet alleen niet hoe ik daar het lettertype kan veranderen.

  2. Vooral de laatste vind ik erg leuk. Ik ben echt dol op die ‘handgeschreven’ lettertypes. Dat geeft altijd zo’n speels effect. Leuk artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven