Fantastische en favoriete fonts #3

Jeuj, het is weer tijd voor een paar nieuwe lettertypen die ik erg leuk vind en/of graag gebruik! Als webdesigner gebruik ik veel verschillende fonts. Niet alleen voor klanten, maar ook voor mijn eigen projecten. Vandaag deel ik drie favoriete fonts!

Fantastische en favoriete fonts #3

1. Argent CF
Voor mijn webwinkel Post & Papier was ik op zoek naar een lettertype voor het logo: elegant, maar wel leesbaar. Toen ik wat rond aan het kijken was, werd ik verliefd op Argent CF. Ik heb nog wel getwijfeld, maar het paste gewoon enorm goed! Schaf dit lettertype aan op Creative Market.

2. Cambria
Met dit lettertype kwam ik in aanmerking toen ik voor een klant aan de slag ging. Zij wilde het lettertype graag gebruiken op haar blog! Ik vond het zo mooi dat ik hem ook een hele tijd op mijn websites heb gebruikt, ook al is het een font met “haakjes”. Schaf dit lettertype aan via Fonts.com.

3. Segoe
Hoewel Open Sans mooi is, is Segoe UI een soortgelijk lettertype. In nog een eerdere versie van mijn websites heb ik dit lettertype gebruikt, net als voor veel verslagen van school. Lief en mooi! Dit lettertype is geïnstalleerd op iedere Microsoft computer.

Installeren fonts

Het installeren van lettertypes gaat op Windows heel gemakkelijk, ik doe het met 8 op deze manier:
1. Downloaden van het ZIP-bestandje.
2. Openen van ZIP-bestandje en vervolgens het lettertype.
3. Klikken op ‘installeren’! Je kunt hierna meteen aan de slag.

Persoonlijk of commercieel? Let op! Er staan ontzettend veel lettertypes online. Je mag ze allemaal wel persoonlijk gebruiken, maar als je ze commercieel wilt gebruiken, moet je erop letten dat dit mag (en/of dit tegen betaling is).

1 gedachte over “Fantastische en favoriete fonts #3”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven