Els Vlieger: #100daysnottheblankpage

De mooiste pareltjes vind je soms op Instagram! Ik weet niet meer hoe ik dit account heb gevonden, maar Els Vlieger viel mij meteen op met haar #100daysnottheblankpage. Een combinatie van foto’s, illustraties en boeken vind ik best uniek! Bovendien is het persoonlijk, wat het ook nog eens erg bijzonder maakt. 

Els Vlieger

Wie is Els? Een illustrator uit Nederland die momenteel in België woont. Hoewel ze is gestart met een baan in kunstgeschiedenis, bracht haar liefde voor potloden en verf haar weer terug naar school. Els combineert haar twee opleidingen nu. Hoewel ik Els voornamelijk ken door middel van Instagram en de hashtag #100daysnottheblankpage, illustreert zij nog veel meer. Persoonlijk word ik door haar project op Instagram echter wel het meest getrokken door haar werk!

Els Vlieger 2

#100daysofnottheblankpage

Onder deze hashtag plaatst Els Vlieger al meer dan 60 dagen allerlei illustraties met potlood en verf op Instagram. De tekeningen zijn afgeleid van een foto, waarschijnlijk een herinnering denk ik, die er ook bij ligt. Dit maakt de illustratie op zich al bijzonder, maar nog mooier vind ik dat het in een boek wordt gemaakt. Vroeger vond ik het erg lastig om boeken voor andere doeleinden dan lezen gebruikt zien worden. Nu vind het ik alleen maar mooi! Tenminste, als het om zo’n kunstproject gaat wel. Als op iedere bladzijde zo’n mooie illustratie (en herinnering) staat, geeft dit het boek weer waarde. Toch?

Els Vlieger 3

Niet alleen de techniek en materialen die Els gebruikt, vind ik mooi. Ik vind het ook bijzonder hoe precies zij werkt. De illustraties uit dit project zijn letterlijk nagetekend en behoorlijk realistisch ook! Het kleurgebruik dat zij vervolgens toepast in de illustratie in combinatie met eventuele extra toevoegingen zoals op de tweede foto, maken het helemaal af. Ik blijf #100daysofnottheblankpage in ieder geval volgen tot het einde!

Volg jij Els Vlieger al? Klik hier voor haar Instagram account zodat je haar #100daysnottheblankpage kunt volgen!

1 gedachte over “Els Vlieger: #100daysnottheblankpage”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven