Dutchlettering: iedere dag handletteren

Als je tegenwoordig nog niet van handlettering hebt gehoord, heb je de afgelopen tijd onder een grote steen geleefd. Letters vormgeven met de hand is namelijk al een tijdje enorm populair! Ik vind het zelf ook enorm leuk om te doen, hoewel ik beslist niet beweer een expert te zijn. Ik volg enkele accounts op Instagram om inspiratie op te doen en zo maakte ik kennis met dutchlettering: een maandelijkse challenge van Marijke Tekent!

Wat is dutchlettering?

Dutchlettering is eigenlijk een samenvoeging van “Nederlands” (maar dan in het Engels) en “handlettering”. Het is een maandelijkse challenge die wordt georganiseerd door Marijke Tekent voor Nederlanders die handletteren. Zij verzint voor iedere dag van de maand een quote die je met handlettering kunt vormgeven. Marijke doet natuurlijk zelf ook mee op haar eigen account @marijketekent. Aan het eind van iedere maand maakt ze de quotes voor de maand erop bekend via @dutchlettering. Het onderstaande voorbeeld bevat alle quotes voor maart 2017! Je kunt ze vormgeven in het Nederlands of in het Engels.

Dutchlettering maart 2017

Maandelijkse challenge

Zoals ik al noemde: dutchlettering is een maandelijkse challenge rondom handlettering voor Nederlandse creatievelingen. Ik zie regelmatig quotes voorbij komen! Ik vind het erg leuk om te bekijken. Zelf zou ik er niet aan mee doen, want iedere dag handletteren vind ik iets teveel van het goede. Ik vind het knap dat Marijke en andere mensen het volhouden! Een quote vormgeven kost namelijk best wat tijd, zeker als je het dagelijks doet. Overigens geeft Marijke bij ieder bericht aan dat je niet verplicht bent om iedere dag mee te doen. Dus heb ik besloten om quote nummer 8 van het bovenstaande lijstje te handletteren. Gewoon, om te kunnen zeggen dat ik tóch een keer heb meegedaan. Hoe? Vanmiddag komt er een video online waarin ik het hele proces laat zien!

Doe jij mee aan dutchlettering? En wat vind je ervan?

1 gedachte over “Dutchlettering: iedere dag handletteren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven