Doorpakken en doorgaan?

19 mei 2014

Achter de schermen

Goedemorgen! Vandaag is het maandag. Dat betekent: weer een nieuwe week voor de boeg. Iedere dag naar stage en/of school. Het werken met kinderen in het onderwijs bevalt enorm! Helaas heb ik hierdoor wel (veel) minder tijd en energie voor mijn online bezigheden en dus ook mijn bedrijf… hoe nu verder? Lees met me mee!

Toen ik begon aan mijn stagejaar, had ik vrij weinig te doen. Ik wist niet echt wat mijn takenpakket was en hoe ik mijn tijd door kon komen. Op ieder ‘vrij’ moment kon ik daarom best even wat anders gaan doen, a.k.a. met mijn bedrijf bezig. Erg fijn, want zo kon ik beiden goed onderhouden. Hoewel ik me er wel schuldig over heb gevoeld, ik kon toch niet zoveel anders. Twee maanden geleden begon hier verandering in te komen doordat ik ineens meer opdrachten kreeg. Daarbij had ik nog veel opdrachten voor school die ik in moest vullen. Deze zijn gelukkig nu allemaal ingevuld, maar ik moet de uitvoering nog wel doen. Ik ben hier dus enorm druk mee (verslagen typen kortom), naast de taken die ik op stage in de praktijk uitvoer.

Als ik ‘s avonds thuis ben, ben ik blij dat ik even kan ontspannen. Echt zin om dan nog allemaal updates te maken voor mijn blog en webwinkel heb ik niet. Net zo min als het uitvoeren van opdrachten voor klanten voor (web)design. Dit is niet het geval omdat ik het niet leuk meer vind, maar gewoon vanwege de tijd en energie die niet aanwezig zijn omdat school/stage dit allemaal opslurpt. Daarnaast zijn er bepaalde dingen gaande in mijn persoonlijke leven waar ik het niet op het web over ga hebben, maar dit heeft er wel invloed op. Mijn me-time uurtjes bestaan momenteel vooral uit het kijken van de series die ik volg (hoewel er nu veel gestopt zijn, sommige gelukkig maar tijdelijk) en lezen om mijn achterstand in te halen, maar vooral om mijn gedachten te verzetten.

Het is soms best lastig om verschillende interesses te hebben.  Ik heb ze laatst eens opgedeeld in drie categorieën: kinderen & onderwijs, papier & creativiteit en schrijven & lezen. Mijn studie behoort tot de eerste categorie toe, mijn bedrijf tot de tweede. Soms ook wel tot de derde overigens, maar toch in mindere mate ondanks het bloggen. Het schrijven en lezen, en eigenlijk ook het kijken van series en films, behoort tot mijn ontspanning toe. Daarnaast heb ik ook nog een huishouden en sociaal leven. Een best lastige combinatie en dat begin ik nu te merken. Omdat ik absoluut niet wil dat ik mijn stage niet behaal, moet ik een keuze maken. Ik loop daar al een tijdje mee rond en dat is ook te merken aan mijn tijd online, dus ik heb het nu op een rijtje gezet:

* Ik maak de huidige wachtrij van klanten voor (web)design nog af deze maand, dit bestaat uit 1 of 2 opdrachten. Daarna houd ik even een pauze met het ontwerpen tot de zomervakantie begin juli. Offertes en informatie kunnen wél gewoon worden opgevraagd, maar houd er rekening mee dat het even kan duren voordat het daadwerkelijk af zal zijn.

* Ik ga dus sowieso iets minder online zijn, dit heeft ook invloed op mijn webwinkel. Bestellingen en e-mail worden gewoon behandeld, hoewel het iets langer kan duren. Maar updates laten wel op zich wachten. Ik ben de afgelopen twee maanden hier actief mee geweest en hoewel ik dit graag wil volhouden, lukt dit niet in combinatie helaas. Ik sluit Post & Papier niet tijdelijk, maar ik ben gewoon wat minder actief.

* Ik heb het afgelopen half jaar al minder geblogd, namelijk eens in de twee dagen. Ik dacht dat ik dit wel vol zou houden, maar dit blijkt van niet. Als ik soms een inspiratieflow heb, heb ik ineens allerlei onderwerpen klaar staan. Maar nu ben ik even ‘blank’ en tijd/energie om op zoek te gaan heb ik niet. Dus ik ga bloggen op mijn eigen tijd. Als ik een idee heb, publiceer ik hem. Hier kunnen dus enkele dagen tussen zitten, maar ik ben niet helemaal weg.

Door deze beslissing te nemen, is een druk van mijn schouders weggenomen. Het begon namelijk echt een verplichting te worden en ik voelde mezelf hier tegenaan schoppen: ik heb gewoon wat vrijheid nodig hoe ik mijn tijd na stage/school indeel. Een stapje terugnemen voelt ergens slecht, maar aan de andere kant weet ik dat het beter is voor mezelf én de kwaliteit van mijn bedrijf. Tot snel!