Doe-het-zelf: valentijnkaart

feb 4, 2015

Valentijnkaart

Over een week is het Valentijn, tijd om de liefde van je leven (of ieder ander persoon van wie je houdt) te verrassen! Je kunt natuurlijk allerlei cadeautjes kopen, maar een kaartje zelf maken is nog leuker. En het kan erg simpel zijn, want het gaat om de gedachte! Ik deel mijn inspiratie vandaag met jullie:

Valentijnkaart 1

Wat heb je nodig? Gekleurd papier (ik heb rood gebruikt vanwege de liefde), papier met patroontjes, een potlood, een zwarte pen, een schaar en een nietmachine (of naald en draad, dat is ook mogelijk).

Valentijnkaart 2

Allereerst is het nodig om het gekleurde papier op A6 formaat te knippen zodat het een kaart wordt. Hoewel je natuurlijk ook een ander formaat gebruiken of er zelfs een wenskaart van maken.

Valentijnkaart 3

Vervolgens vouw je de papieren met patroontjes dubbel zodat je een helft van een hart kunt tekenen en daarna kunt knippen. Doe dit verschillende keren. Ik heb drie hartjes gemaakt. De vouw in het midden van het hart is benodigd voor de kaart!

Valentijnkaart 4

Heb je alle hartjes? Leg ze op elkaar en niet ze vast op de kaart. Dit kan op elke plek die jij graag wilt, ik heb hem rechts onder vastgemaakt. Door de meerdere papiertjes ontstaat er een leuk effect bij het hart. Eventueel kun je ook meerdere maken (met verschillende formaten) om op de kaart te bevestigen.

Valentijnkaart 5

Dan is het tijd voor een quote op de kaart. Ik teken meestal eerst met potlood voordat ik met pen overtrek zodat alles goed staat. Ik heb de simpele tekst gebruikt die perfect bij Valentijn past. Met twee verschillende manieren van schrijven. En het hart heb ik als de stip van de vraagteken gebruikt. Sorry voor de vage foto, ik had dit pas door toen ik hem al in Photoshop had geopend en de kaart al af was.

Valentijnkaart 6

Het eindresultaat! Het is simpel, maar doordat het zelf is gemaakt, is het juist speciaal! Wedden dat jouw liefje het waardeert?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *