DIY typisch Halloween lichtje

Halloween waxinelichthouder

Goedemorgen! Vandaag is het… griezeldag! Oftewel Halloween. In Nederland wordt hier niet bijster veel bij stil gestaan, maar het leek me toch leuk een doe-het-zelf te maken. Het is heel simpel, maar erg gezellig: een waxinelichthouder in het thema Halloween!

Halloween waxinelichthouder 1

Wat heb je nodig? Een glaasje of potje zonder etiket, oranje of gele/rode verf, een kwast en een merkstift. Nu kunnen we aan de slag!

Halloween waxinelichthouder 2

Ik had geen oranje verf bij de hand, dus ik moest het mengen met rood en geel. Het leuke hieraan is dat je zelf de tint kunt bepalen! Ik koos voor een felle kleur, zoals je ziet.

Halloween waxinelichthouder 3

Verven maar! De eerste laag verf dekt niet meteen. Dit kan ook mooi zijn, maar ik ben er nog eens overheen gegaan zodat het glas echt donker oranje is.

Halloween waxinelichthouder 4

Hierboven zie je het resultaat van twee lagen oranje verf, maar ook van de volgende stap: figuurtjes op het glaasje tekenen. Ik heb de pompoen en vleermuis eerst zachtjes met potlood gedaan en daarna overgetrokken met merkstift. Je kunt kleine delen eventueel inkleuren, maar ik zou dit niet te veel doen. Je waxinelichthouder is nu af!

Halloween waxinelichthouder 5

Zo ziet het glaasje eruit met een waxinelichtje erin. Enorm leuk om ‘s avonds op de tafel, op de schoorsteenmantel of in de vensterbank te zetten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven