DIY spetters op canvas voor vaderdag

Spetters op canvas

Over iets minder dan een week is het alweer Vaderdag! In mijn stagegroep hebben we lekker gekliederd om het zelfgemaakte cadeautje te maken. Het is simpel, maar ook enorm vrolijk en kleurrijk. In deze post hoe ik het voorbeeld voor de kinderen heb gemaakt!

Spetters op canvas 1

Wat heb je nodig? Een kleine canvas (kan heel goedkoop bij de Action!), een schilderpalet of gewoon iets om het verf op te doen, een paar kranten, een paar kwasten en verschillende kleuren acryl verf. Ik heb voor vier kleuren gekozen: rood, groen, wit en blauw.

Spetters op canvas 2

En dan… aan de slag! Spuit wat verf op het palet en leg de kranten klaar. Zorg dat deze goed verspreid liggen, want er wordt wel gekliederd! Ik heb het thuis daarom expres buiten gedaan in de zon. Vervolgens doop je een kwast volop in de verf, één kleur per keer. Vervolgens ga je eigenlijk gooien met het verf, maar je houdt het kwastje wel goed vast. Richt het wel op het canvas, want er komt ook genoeg op de kranten terecht. Veel spetterplezier!

Spetters op canvas 3

Dit was het resultaat! Even een foto met de kleuren er naast, omdat het zo vrolijk is! Er ligt nog wat verf, maar dat was dus veel meer. Je ziet op deze foto ook dat er geknoeid is op de kranten, dus om deze eronder te liggen is wel belangrijk als je niet alles smerig wilt hebben. Ik vind het canvas net een klein kunstwerkje! Leuk voor Vaderdag, maar ook voor in een kinderkamer misschien. Als je hem voor Vaderdag geeft, is het leuk om er een tekst bij te doen op een lintje, papier of zwarte stift: “je bent een spetter, papa!”

Spetters op canvas 4

PS.  op zoek naar gedichten en andere ideeën voor vaderdag? Kijk even op deze website!

2 gedachten over “DIY spetters op canvas voor vaderdag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven