Silhouet op schilderij

SIlhouet schilderij

Laatst vertelde ik over mijn voorliefde voor het thema silhouetten. Daarmee maakte ik ook een opdracht voor de kids op mijn stage! Iedere vrijdagmiddag ga ik lekker knutselen met hen en dit keer werd het een schilderij met een papieren silhouet. In deze post een tutorial.

SIlhouet schilderij 1

Wat heb je nodig? Verf (maakt niet uit wat, ik gebruik hier acryl, maar op stage was het waterverf), wit (wel stevig!) en zwart papier, een kwast, lijm en een schaar. Aan de slag maar!

SIlhouet schilderij 2

Allereerst maak je varianten op een kleur of gebruik je gewoon meerdere kleuren. Ik gebruikte rood, oranje en geel. Vervolgens schilder je het gehele witte papier vol. Dit wordt als het ware de achtergrond voor jouw schilderij. Aan de kinderen vertelde ik dat dit een lucht kan zijn, maar ook iets wat je zelf verzint. Ik heb geprobeerd er leuke variaties in te brengen zodat het niet egaal wordt.

SIlhouet schilderij 3

Ben je klaar met verven? Laat het even drogen! Pak het zwarte papier erbij en teken hierop jouw silhouet. Ik heb het simpel gehouden en het bij een boom met vogeltjes gelaten. Vervolgens knip je de vormen uit. Ik heb ervoor gekozen om het gat toch niet te knippen, want dit zie je bij een normaal silhouet ook niet.

SIlhouet schilderij 4

Tijd om te plakken als je alles geknipt hebt en de achtergrond is gedroogd! Heb je erop getekend? Zorg dat je de lijm op die kant doet, zodat er niets van te zien is op het schilderij.

SIlhouet schilderij 5

En… het resultaat! Een mini schilderij. Hoewel het deels zwart is, is het toch mooi en vrolijk door de achtergrond. Leuk om op te hangen in huis, maar ook om met kinderen te doen. Er zijn op mijn stage in ieder geval leuke creaties uit voort gekomen! Veel knutselplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven