Doe-het-zelf: postpapier met masking tape

1 mei 2013

Doe-het-zelf: postpapier met masking tape

Volgens mij was ik één van de laatste papierliefhebbers die masking tape in huis haalde. Nog steeds heb ik maar drie rolletjes. Hoewel het de derde rol van één ontwerp is, zet dat de teller ook pas op vijf. Op de foto hierboven zie je de drie verschillende soorten. Net als een schaar, een blaadje en een envelop. Met deze benodigdheden ga ik leuk postpapier maken.

Natuurlijk kun je masking tape op veel verschillende manieren plakken op een wit vel. Daarbij is het zowel te scheuren als de te knippen. Erop schrijven is vaak ook mogelijk omdat het van papier is gemaakt. Op deze manier kun je eigen briefpapier en je eigen enveloppen maken, helemaal uniek en handgemaakt!

Doe-het-zelf: postpapier met masking tape

Het bovenstaande briefpapier heb ik gemaakt. Simpel, maar toch is het leuker dan een saai wit papiertje waar wat tekst op geschreven gaat. Hoewel het uiteindelijk om de inhoud gaat, uiteraard. Dit is ook te gebruiken op papier met lijntjes. Ik heb hier twee verschillende motiefjes op de tape gebruikt.

Doe-het-zelf: postpapier met masking tape

Doe-het-zelf: postpapier met masking tape

En een voorbeeld van de envelop. Omdat ik de tape ‘airmail’ heel mooi vind en vooral ook toepasselijk bij een envelop, heb ik alleen dit ontwerp gebruikt. Het hartje is een beetje mislukt. Als iets plakt, is het nog vrij moeilijk te knippen ben ik achter gekomen.

Natuurlijk kun je nog veel meer spulletjes met masking tape versieren. Ik heb mensen gehoord die zelfs hun laptop ermee opfleurden. Heerlijk creatief, maar toch simpel!


Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*